Granola met noten en abrikoos

0 0
Granola met noten en abrikoos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
250 g havervlokken of havermout
50g (gepoft) boekweit
3 el agavesiroop
4 el pompoenpitten
8 el gedroogte abrikozen gehakt in grove stukken
4 el pompoenpitten
1 el sesamzaad
3 el lijnzaad
3 el zonnebloempitten
1 tl vanille extract
1 eiwit
10 gedroogte abrikozen in kleine stukjes
zout

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Een goede basis voor je ontbijt.

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Sesamzaad

Bereiding

Share

Granola is één van de vaste waarden als het op mijn eigen lievelingsontbijt aankomt.  Mijn zelfgemaakte granola is een gezonder alternatief op de meeste mooiverpakte suikerbommen die in de supermarkten steevast aangeboden wordt. Granola laat zich goed combineren met yoghurt, kwark, skyr of kefir en zelfs gewoon met melk en wat fruit.  Een goede basis voor je ontbijt dus.  De heerlijke geur die vrijkomt wanneer de granola in de oven staat te bakken, die krijg je er zomaar voor niets bij.  Genieten maar!

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.  Neem een bakschaal en schep er de havermout en de boekweit in.  Voeg daaraan de gehakte noten en alle pitten en zaden toe.   
Snij de abrikozen in kleine stukjes en meng de kokosschilfers eronder.  Zet de abrikozen even weg in de koelkast. 
Doordat je de kokosschilfers mengt onder de abrikozen zorgt ervoor dat de stukjes abrikoos niet aan mekaar gaan klitten.  We voegen ze ook pas toe nadat de granola gebakken is zodat ze niet aanbranden.   

2
Klaar

Bereiding

Doe het eiwit in een kommetje en klop het op tot je een wit schuimig mengsel krijgt (geen pieken, gewoon licht wit schuim).  Dat gaat snel met een klopper.  Voeg het vanille extract, een snuifje zout en de agavesiroop toe aan het eiwit en meng goed.  Stort het eimengsel over de havervlokken en schep het er zorgvuldig door zodat het goed verdeeld is.  Plaats in de oven gedurende 25 minuten.  Iedere 10 minuten schep je de havermout goed om zodat hij niet aanbrandt.  Na de baktijd schakel je de oven uit en meng je de abrikozen met kokos onder de havervlokken en zet je de schotel even terug in de uitgeschakelde oven gedurende een 7-tal minuten.  Laat de granola goed afkoelen en bewaar hem goed verpakt op een donkere en koele plaats.  

3
Klaar

Tip: Heb je geen grote bakschaal dan neem je een bakplaat van de oven waar je bakpapier op legt.  

Je kan het eiwit vervangen door 3 el gesmolten kokosolie. Lust je geen abrikozen dan kan je ze weglaten of vervangen door rozijnen of ander gedroogd fruit.  Je kan de granola minstens een maand bewaren in een afgesloten pot op een koele, donkere plaats.   

vorige
Gevuld witloof
volgende
Pompoenlasagne met gerookte zalm
vorige
Gevuld witloof
volgende
Pompoenlasagne met gerookte zalm

Geef uw feedback