Gevulde paprika met tonijn

0 0
Gevulde paprika met tonijn

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 paprika
1 ui
1 look
1 prei
12 kerstomaatjes
80 g uitgelekt tonijn in blik
40 g geraspte kaas
1 el tomatenpuree
50 g kruidenkaas
1 el basilicum gedroogde
1 el olijfolie
peper en zout

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Weinig voorbereidingstijd, de oven doet de rest

Allergenen:
  • Melk
  • Vis

Bereiding

Share

Een lekker lunchgerecht of een licht avondmaal dat je op 15 minuten in mekaar bokst.  Verse groentjes, tonijn en smeuïge kaas vormen de basis van het recept.

Serveer gerust met een frisse couscous, pasta of rijst als je dat graag lust.

 

Stappen

1
Klaar
10 minuten

De vulling

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm de olijfolie in een pot. Snij intussen de ui in dunne ringen en pers de look. Voeg deze toe aan de olijfolie. Halveer de prei en snij hem in dunne ringen. Voeg toe aan de uit en laat een vijftal minuten zacht stoven, tot de ui zacht is. Halveer intussen de kerstomaten.
Roer de tomatenpuree onder de gestoofde groenten en laar 1 minuut meebakken. Voeg de kerstomaten toe en laat nog 5 minuten mee stoven.
Neem de pot van het vuur en meng de kruidenkaas en de tonijn onder de groenten. Kruid af met peper, zout en basilicum.

2
Klaar
30 minuten

Oven

Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg de helften in een ovenschaal.
Verdeel de vulling over de paprika's en zet in de oven gedurende 25 minuten.
Verdeel de geraspte kaas over de paprika's en zet nog 5 minuten in de oven.
Indien gewenst kan je voor het serveren nog wat kruidenkaas laten smelten over de paprika's en afwerken met wat fijngesneden kerstomaten.

vorige
Tropisch ontbijt
volgende
Forelburger met gebakken watermoeloen
vorige
Tropisch ontbijt
volgende
Forelburger met gebakken watermoeloen