• Home
  • Lunch
  • Forelburger met gebakken watermoeloen

Forelburger met gebakken watermoeloen

0 0
Forelburger met gebakken watermoeloen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
Forelburger
gerookte forel
25 g ui rode
1 kl limoenzeste
1 eigeel
naar smaak peper
1 kl dille
Watermeloen
1 baby watermeloen
naar smaak zout
Bijgerecht
trostomaat
2 el kruidenkaas

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Een heerlijk fris gerechtje boordevol smaak!

Allergenen:
  • Ei
  • Vis

  • Forelburger

  • Watermeloen

  • Bijgerecht

Bereiding

Share

Een heerlijk fris gerechtje boordevol smaak! Het broodje van de hamburger heb ik vervangen door gebakken watermeloen.  Je moet dat eerst proeven vooraleer je weet hoe lekker dat is.  Beetje olijfolie, watermeloen, klein beetje zout, lichtjes bakken en smullen maar.

 

Stappen

1
Klaar

Forelburger

Doe alle ingrediënten voor de forelburgers in een hakmolen en hak tot alle ingrediënten fijngemalen en gemengd zijn.
Verdeel het mengsel in 2, rol er een balletje van en druk plat zodat je een hamburger bekomt.
Bak de forelburgers 3 minuten langs iedere zijde in olijfolie. Neem de burgers uit de pan en zet apart.

2
Klaar

Watermeloen

Snij 4 dikke schijven van de watermeloen. Gebruik een uitsnijvorm van +/- 10 cm diameter om er schijven uit te snijden. Deze schijven vervangen het broodje van een hamburger.
Versnij de rest van de watermeloen in grove stukken.
Verhit de pan waarin je de forelburgers gebakken hebt en voeg wat olijfolie toe.
Bak de meloen een tweetal minuten langs iedere kant.
Snij intussen de trostomaten in 2 en bak ze samen met de watermeloen tot ze semi-zacht zijn.

3
Klaar

Samenstelling

Neem 2 borden. Leg op ieder bord 1 schijf watermeloen, daarop de forelburger.
Laat op de forelburger 1 eetlepel kruidenkaas smelten en verdeel er de gebakken tomaatjes over.
Bedek met de tweede schijf van de watermeloen.
De rest van de watermeloen peuzel je lekker mee op!
Serveer met een frisse salade.

vorige
Gevulde paprika met tonijn
volgende
Soepje van biet en venkel met gerookte forel
vorige
Gevulde paprika met tonijn
volgende
Soepje van biet en venkel met gerookte forel