-
2 bietenin blokjes van 1 cm
-
1/2 appelin blokjes van 1,5 cm
-
10 druivengehalveerd
-
1 takje rozemarijn
-
40 g quinoa
-
70 g gerookte forel
-
olijfolie
-
1 tl balsamico
-
honing
-
peper en zout
Bereiding
Een heerlijk bord met aardse smaken. Deze bietjessalade kan je als lunch of als avondeten klaarmaken. De voorbereiding is snel gedaan en de oven doet de rest. Intussen heb jij tijd voor andere leuke dingen. Je kan dit gerecht de avond voordien maken om de dag erna mee te nemen als lunch. Dit gerechtje smaakt ook koud heel goed.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven op 180°C. Was de bieten, je hoeft ze niet te schillen. Verwijder de uiteinden. Versnijd de bieten en de appel in blokjes en leg ze in een vuurvaste schotel. Meng hieronder 1 el olijfolie, 1 tl balsamico, peper, zout en een heel klein beetje honing. Snij 10 blaadjes van een rozemarijntakje in heel fijne stukjes en voeg ze toe aan het bietenmengsel. Zet in de oven gedurende 30 à 40 minuten, tot de bietjes gaar zijn. |
2
Klaar
|
Schep regelmatig even om zodat het niet aanbrandt. Kook intussen de quinoa met 1 tl olijfolie, peper en zout volgens de instructies op de verpakking. Halveer de druiven. Snij de gerookte vis in kleinere stukjes. |
3
Klaar
|
Schep de bietjesmengeling in een bord en meng er de quinoa, de druiven en de vis onder. De vis zal lauw worden door de warmte van de bieten. |
4
Klaar
|
Tip: Als je deze salade de avond voordien maakt, voeg dan de gerookte vis pas toe op het moment dat je het opeet. Dan kan je nog kiezen of je het gerecht koud of warm opeet. |