Bietjessalade met gerookte vis

0 0
Bietjessalade met gerookte vis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 bieten in blokjes van 1 cm
1/2 appel in blokjes van 1,5 cm
10 druiven gehalveerd
1 takje rozemarijn
40 g quinoa
70 g gerookte forel
olijfolie
1 tl balsamico
honing
peper en zout

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Een heerlijk bord met aardse smaken.

Allergenen:
  • Vis

Bereiding

Share

Een heerlijk bord met aardse smaken.  Deze bietjessalade kan je als lunch of als avondeten klaarmaken.  De voorbereiding is snel gedaan en de oven doet de rest.  Intussen heb jij tijd voor andere leuke dingen.  Je kan dit gerecht de avond voordien maken om de dag erna mee te nemen als lunch.  Dit gerechtje smaakt ook koud heel goed.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 180°C. Was de bieten, je hoeft ze niet te schillen. Verwijder de uiteinden. Versnijd de bieten en de appel in blokjes en leg ze in een vuurvaste schotel. Meng hieronder 1 el olijfolie, 1 tl balsamico, peper, zout en een heel klein beetje honing. Snij 10 blaadjes van een rozemarijntakje in heel fijne stukjes en voeg ze toe aan het bietenmengsel. Zet in de oven gedurende 30 à 40 minuten, tot de bietjes gaar zijn.

2
Klaar

Schep regelmatig even om zodat het niet aanbrandt. Kook intussen de quinoa met 1 tl olijfolie, peper en zout volgens de instructies op de verpakking. Halveer de druiven. Snij de gerookte vis in kleinere stukjes.

3
Klaar

Schep de bietjesmengeling in een bord en meng er de quinoa, de druiven en de vis onder. De vis zal lauw worden door de warmte van de bieten.

4
Klaar

Tip: Als je deze salade de avond voordien maakt, voeg dan de gerookte vis pas toe op het moment dat je het opeet. Dan kan je nog kiezen of je het gerecht koud of warm opeet.

vorige
Vanillepeertjes plattekaas
volgende
Pompoen cupcakes
vorige
Vanillepeertjes plattekaas
volgende
Pompoen cupcakes

Geef uw feedback