Vanillepeertjes plattekaas

0 0
Vanillepeertjes plattekaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 ongeschilde peer in schijfjes of in stukjes
framboos of bessen
150 g plattekaas skyr, griekse yoghurt of kefir kan ook
1 el grofgehakte noten
1 kardemonpeul fijngemaakt met de vijzel
1/2 el vanille extract
1 kl kokosolie
1 el kokoskrullen
1/2 kl stevia optioneel
3 el granola

Koud smaakt dit al even lekker. 

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Bereiding

Share

Zo van die warme ontbijtjes maken mij blij.  Als het buiten ‘s ochtends al wat frisser is dan heeft zo’n ontbijt iets (hart)verwarmends.  Is dit iets voor wanneer je veel tijd hebt?  Eigenlijk is het op 10 minuten klaar en je kan het de avond voordien ook klaarmaken om mee te nemen naar je werk in een leuk potje want koud smaakt dit al even lekker.  Geniet van de dag!

Stappen

1
Klaar

Verwarm de kokosolie in een pan. Zet het vuur even op de laagste stand en voeg het vanille extract toe, net voor je de peer in de pan gaat leggen. Let op dat je vuur niet te hoog staat want dit kan spatten. Schik de peer op de pan en zet het vuur terug hoger. Voeg er de fijngemaakte kardemon aan toe en laat rustig stoven de peer tot ze zacht is. Bak intussen in een pannetje apart de kokoskrullen en de gehakte noten in een droge pan. Let op dat de kokoskrullen niet aanbranden.

2
Klaar

Meng de plattekaas met de stevia. Schep de granola in een kommetje of een mooi glas. Schep daarover de plattekaas. Schik er de warme peren en de frambozen over. Werk af met de gebakken noten en kokoskrullen.

3
Klaar

Tip:
Maak je dit de avond voordien? Schep er dan de gronola pas over voor je het opeet. Als je de granola en de plattekaas een nacht laat staan dan zal de granola de plattekaas opslorpen en dan wordt het te droog.
Als je niet houdt van stevia dan kan je een ander zoetmiddel gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om geen zoetmiddel toe te voegen.
Ik gebruik kokosolie omdat ik houd van de smaak. Je kan ook even goed een ander vet gebruiken.

vorige
Creamy dreamy havermout
volgende
Bietjessalade met gerookte vis
vorige
Creamy dreamy havermout
volgende
Bietjessalade met gerookte vis
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies