Creamy dreamy havermout

0 0
Creamy dreamy havermout

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
40 g havervlokken
150 g amandelmelk
1 el dikke kokosmelk of 2 el dunne kokosmelk
1 el water
1 banaan de helft in kleine stukjes, de andere helft in ringen
1 pruim in stukjes gesneden
1 granaatappel of bessen
1 snuifje kaneel
1/2 tl vanille essence
1 el kokoskrullen of kokospoeder
1 el walnoten

Smeuïg, romig, warm en zoet.

Allergenen:
  • Gluten
  • Noten

Bereiding

Share

Smeuïg, romig, warm, zoet.  Zegt je dat wel wat?  Dan zit je goed met deze creamy dreamy havermout. Het is niet zomaar een havermoutpapje, het is er één met smaak en structuur.  Kokos en banaan zijn een perfecte match.  De geur van de kaneel is heerlijk en helpt je wakker worden.  De noten en kokosschilfers zorgen voor de crunchy bite en met het fruit krijg je al deel van je dagelijkse portie vezels en vitamines binnen.  Gezond genieten dus! Voor de 5-minuten versie gebruik je de microgolf in plaats van een kookpot.

Stappen

1
Klaar

Snij de helft van de banaan in kleine stukjes en voeg ze toe aan de kom met de havervlokken. Kook dan de havervlokken samen met de amandelmelk, kokosmelk, water, kaneel en vanille-essence gedurende een 10-tal minuten op een zacht vuur. Roer geregeld om zodat het niet aanbrandt. Laat de zachte havermout nog heel even nawellen.

2
Klaar

Gebruik je een microgolf, volg dan de kooktijd op de verpakking. Snij intussen de rest van de banaan en het fruit.
Als het echt snel moet gaan dan neem je beter havermout in plaats van havervlokken.

3
Klaar

Schep het havermoutmengsel in een kommetje en voeg er het gesneden fruit, granaatappel of bessen, kokoskrullen en walnoten aan toe.

vorige
Verkwikkend selder-slasoepje
volgende
Vanillepeertjes plattekaas
vorige
Verkwikkend selder-slasoepje
volgende
Vanillepeertjes plattekaas
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies