Pompoen cupcakes

0 0
Pompoen cupcakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
350 g butternut
150 g havermeel havermout fijngemalen in de blender
2 ei
2 dadel
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
3 tl speculaaskruiden
2 handjes rozijnen
agavesiroop of honing
kokosschilfers

Hij verleidt je met zijn kruidige geur en doet je kleine honger helemaal verdwijnen.

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Pinda's

Bereiding

Share

Klein hongertje?  Dan kan je een voedzaam tussendoortje wel gebruiken!  ‘t Is volop pompoenentijd, herfstig genieten van die mooie zachte groente.  Pompoen in een cupcake denk je dan?  Het kan! Ook met groenten kan je immers baksels maken.  Deze hartige cupcake mag er wezen. Hij verleidt je met zijn kruidige geur en doet je kleine honger helemaal verdwijnen.  Voedzaam snacken dus.

Stappen

1
Klaar

Week de dadels in lauw water. Versnijd de pompoen in blokjes (de schil mag je eraan laten) en kook ze 20 à 25 minuten, tot ze zacht zijn. Haal de pit uit de dadels en voeg ze toe aan de gekookte pompoen. Verwarm de oven op 180°C. Schep de pompoen en de dadels in een hoge maatbeker en pureer met de mixer of in de blender tot je moes hebt.

2
Klaar

Neem een grote mengkom en doe daarin het havermeel, het pompoenmengsel, bakpoeder, agavesiroop of honing en de kruiden. Roer goed om tot alles goed gemengd is. Proef of het deeg zoet genoeg is zoals jij dat graag hebt. Indien nodig kan je nog wat honing of stevia toevoegen.

3
Klaar

Neem de cupcakevorm erbij en zet er 6 papieren vormpjes of bakpapiertjes in en verdeel het deeg over de vormen.

4
Klaar

Plaats in het midden van de oven gedurende 20 à 30 minuten. De baktijd verschilt van oven tot oven. Voel met je vinger aan het deeg. Als het nog heel erg zacht is na 25 minuten dan schakel je de oven uit en je laat de cupcakes er nog 5 minuten instaan. Het deeg moet stevig aanvoelen. De cupcakes blijven altijd een beetje vochtig.
Werk af met de kokosschilfers

Tip: Je kan ook speltmeel gebruiken in plaats van havermeel.

vorige
Bietjessalade met gerookte vis
volgende
Courgette en tomaat met halloumi en spelt
vorige
Bietjessalade met gerookte vis
volgende
Courgette en tomaat met halloumi en spelt
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies