-
350 g butternut
-
150 g havermeelhavermout fijngemalen in de blender
-
2 ei
-
2 dadel
-
2 tl bakpoeder
-
1 tl kaneel
-
3 tl speculaaskruiden
-
2 handjes rozijnen
-
agavesiroopof honing
-
kokosschilfers
Bereiding
Klein hongertje? Dan kan je een voedzaam tussendoortje wel gebruiken! ‘t Is volop pompoenentijd, herfstig genieten van die mooie zachte groente. Pompoen in een cupcake denk je dan? Het kan! Ook met groenten kan je immers baksels maken. Deze hartige cupcake mag er wezen. Hij verleidt je met zijn kruidige geur en doet je kleine honger helemaal verdwijnen. Voedzaam snacken dus.
Stappen
1
Klaar
|
Week de dadels in lauw water. Versnijd de pompoen in blokjes (de schil mag je eraan laten) en kook ze 20 à 25 minuten, tot ze zacht zijn. Haal de pit uit de dadels en voeg ze toe aan de gekookte pompoen. Verwarm de oven op 180°C. Schep de pompoen en de dadels in een hoge maatbeker en pureer met de mixer of in de blender tot je moes hebt. |
2
Klaar
|
Neem een grote mengkom en doe daarin het havermeel, het pompoenmengsel, bakpoeder, agavesiroop of honing en de kruiden. Roer goed om tot alles goed gemengd is. Proef of het deeg zoet genoeg is zoals jij dat graag hebt. Indien nodig kan je nog wat honing of stevia toevoegen. |
3
Klaar
|
Neem de cupcakevorm erbij en zet er 6 papieren vormpjes of bakpapiertjes in en verdeel het deeg over de vormen. |
4
Klaar
|
Plaats in het midden van de oven gedurende 20 à 30 minuten. De baktijd verschilt van oven tot oven. Voel met je vinger aan het deeg. Als het nog heel erg zacht is na 25 minuten dan schakel je de oven uit en je laat de cupcakes er nog 5 minuten instaan. Het deeg moet stevig aanvoelen. De cupcakes blijven altijd een beetje vochtig. Tip: Je kan ook speltmeel gebruiken in plaats van havermeel. |