• Home
  • Lunch
  • Courgette en tomaat met halloumi en spelt

Courgette en tomaat met halloumi en spelt

0 0
Courgette en tomaat met halloumi en spelt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 courgette in blokjes
1 ui in halve ringen
20 kerstomaatjes gehalveerd
1 el tomatenpuree
1 el water
1 teentje geperst look
1 tl spelt
1 tl za'atar
70 g spelt
70 g halloumi in dunne plakjes
1 takje basilicum de blaadjes versneden
olijfolie

Smeuïge, warme kaas = instant genieten.

Allergenen:
  • Melk

Bereiding

Share

Smeuïge, warme kaas = instant genieten.  Dit ovenschoteltje is zo gemakkelijk en helemaal niet veel werk. Je kan naar hartelust variëren met de kaas.  Heb je misschien liever mozzarella of feta?  Ik hou van de structuur en de smaak van halloumi.  Ik vind het leuk dat deze kaas wat vaster van structuur is, zelfs als hij afgekoeld is en zo wat meer chewy, dan nog kan halloumi mij bekoren. Dit gerechtje vult je met warmte van binnenuit door zijn volle smaak en heerlijke geur.  Met deze schotel kan je alle kanten uit: je serveert het als lunch (warm of koud), als hoofdgerecht of als bijgerecht.

Stappen

1
Klaar

Kook de spelt gaar in water. Voeg een beetje olijfolie, peper en zout toe aan het water. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.

2
Klaar

Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand.

3
Klaar

Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de helft van de ui glazig samen met de look. Voeg de kerstomaten toe en laat even mee stoven tot ze hun vocht afgeven. Voeg de courgette toe en de resterende helft van de ui. Voeg de za'atar toe en het paprikapoeder. Kruid verder af met peper en zout. Laat een 5-tal minuten stoven of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe, samen met het water en laat het sausje dat ontstaat heel even inkoken.

4
Klaar

Schep de groenten over in een ovenschotel en meng er de spelt onder. Schik er de halloumi over en zet de schotel onder grill tot wanneer de kaas een goudbruin laagje heeft.

5
Klaar

Werk af met de versnipperde basilicumblaadjes.
Tip: Varieer met de kaas. je kan de halloumi vervangen door feta of mozzarella. In plaats van basilicum past ook tijm heel goed bij dit gerecht.

vorige
Pompoen cupcakes
volgende
Gevuld witloof
vorige
Pompoen cupcakes
volgende
Gevuld witloof
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies