• Home
  • Vis
  • Canneloni met zalm en spinazie

Canneloni met zalm en spinazie

2 0
Canneloni met zalm en spinazie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
Voor de saus
1 grote ui fijn gesneden
1 teentje look geperst
1 el tomatenpuree
500 g gepelde tomaten
10 kerstomaatjes gehalveerd
15 cl plantaardige light room
peper en zout
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 el olijfolie
1 afgestreken koffielepel paprikapoeder
Voor de courgette canneloni
1 grote courgette
olijfolie
peper en zout
Voor de pasta
canneloni buisjes
Voor de vulling
150 g gerookte zalm
150 g zalm
250 g ricotta
200 g spinazie diepvries
2 el basilicum
peper en zout
Voor de afwerking
75 g parmezaanse kaas

Aan jou de keuze voor de "snelle optie", de "comfort optie" of de "combi".

Allergenen:
  • Gluten
  • Vis

  • Voor de saus

  • Voor de courgette canneloni

  • Voor de pasta

  • Voor de vulling

  • Voor de afwerking

Bereiding

Share

Een canneloni recept in 2 variëteiten: met of zonder pasta, aan jou de keuze.  De vulling en de saus zijn dezelfde.  Voor de canneloni zonder pasta werk ik met courgette.

Misschien vind je de combinatie wel leuk zoals ik ze eet, ik neem er eentje van beide.  Zo heb ik al het goede van de groentjes en toch ook het genot van de pasta :-).

Als je het recept maakt met enkel de courgette canneloni dan neemt het een half uur minder in beslag omdat de pasta niet in de oven moet garen natuurlijk.  Aan jou de keuze voor de “snelle optie”, de “comfort optie” of de “combi”.

Stappen

1
Klaar

Start met de spinazie

Ontdooi de spinazie in de microgolfoven. Laat hem goed uitleggen (ik gebruik daarvoor een vergiet).

2
Klaar

Dan de saus

Snipper de ui fijn, pers de look.
Verhit wat bakboter of olijfolie in een pot en bak de ui en de look glazig. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze 1 minuut meebakken.
Voeg dan de gehalveerde kerstomaten toe en laat ook deze even meestoven. Voeg dan de tomatenblokjes toe alsook de kruiden.
Laat minstens 20 minuten rustig pruttelen op een laat vuur. Intussen maak je de vulling.

3
Klaar

Courgette canneloni

Snij dunne plakjes van de courgette met behulp van een dunschiller of een mandoline.
Bak de plakjes courgette aan in wat olijfolie of grill ze. Leg dan verschillende laagjes courgette over mekaar zodat je een goede basis hebt om de vulling op te leggen en om de courgette canneloni dicht te rollen.

4
Klaar

De vulling

Doe de ingrediënten voor de vulling in een blender of een keukenmachine en mix alles fijn. Proef of de vulling voldoende gekruid is.
De kruiding mag iets sterker als je met pasta werkt.
Schep de vulling over in een spuitzak (als je geen spuitzak hebt dan neem je een diepvrieszak en snij je er een punt af nadat je er de vulling hebt ingedaan en goed hebt aangeduwd).

5
Klaar

De oven

Zet de oven aan en verwarm hem voor op 180°C (warme lucht)

6
Klaar

De canneloni

Voeg de room toe aan de tomatensaus en kruid verder af.
Neem een ovenschotel en lepel er een bodempje van de saus in.

Als je met pastabuisjes werkt:
Vul de pastabuisjes met de vulling en schik ze in de schotel. Overgiet met de rest van de saus.
Het is belangrijk dat de saus de pasta bedekt anders wordt de pasta niet gaar.
Plaats de schotel in de oven gedurende de tijd die op de verpakking vermeld is (meestal 30 à 40 minuten).
Als de saus dreigt aan te branden dan leg je bovenaan zilverpapier op de schotel.

Als je met courgette canneloni werkt:
Schep wat van de vulling op de courgette en rol ze toe. Verdeel de rest van de saus over de courgette.
Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

7
Klaar

Afwerking

Zet de grill aan op de hoogste stand.
Neem de schotel uit de oven en strooi er de Parmezaanse kaas over.
Plaats de schotel onder de grill tot je een kaaskorstje krijgt.

vorige
Knolseldersoep
volgende
Groene groentenfestijn met dille-ricotta
vorige
Knolseldersoep
volgende
Groene groentenfestijn met dille-ricotta
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies