-
Voor de saus
-
1 grote uifijn gesneden
-
1 teentje lookgeperst
-
1 el tomatenpuree
-
500 g gepelde tomaten
-
10 kerstomaatjesgehalveerd
-
15 cl plantaardige light room
-
peper en zout
-
4 takjes tijm
-
1 takje rozemarijn
-
1 el olijfolie
-
1 afgestreken koffielepel paprikapoeder
-
Voor de courgette canneloni
-
1 grote courgette
-
olijfolie
-
peper en zout
-
Voor de pasta
-
canneloni buisjes
-
Voor de vulling
-
150 g gerookte zalm
-
150 g zalm
-
250 g ricotta
-
200 g spinaziediepvries
-
2 el basilicum
-
peper en zout
-
Voor de afwerking
-
75 g parmezaanse kaas
Bereiding
Een canneloni recept in 2 variëteiten: met of zonder pasta, aan jou de keuze. De vulling en de saus zijn dezelfde. Voor de canneloni zonder pasta werk ik met courgette.
Misschien vind je de combinatie wel leuk zoals ik ze eet, ik neem er eentje van beide. Zo heb ik al het goede van de groentjes en toch ook het genot van de pasta :-).
Als je het recept maakt met enkel de courgette canneloni dan neemt het een half uur minder in beslag omdat de pasta niet in de oven moet garen natuurlijk. Aan jou de keuze voor de “snelle optie”, de “comfort optie” of de “combi”.
Stappen
1
Klaar
|
Start met de spinazieOntdooi de spinazie in de microgolfoven. Laat hem goed uitleggen (ik gebruik daarvoor een vergiet). |
2
Klaar
|
Dan de sausSnipper de ui fijn, pers de look. |
3
Klaar
|
Courgette canneloniSnij dunne plakjes van de courgette met behulp van een dunschiller of een mandoline. |
4
Klaar
|
De vullingDoe de ingrediënten voor de vulling in een blender of een keukenmachine en mix alles fijn. Proef of de vulling voldoende gekruid is. |
5
Klaar
|
De ovenZet de oven aan en verwarm hem voor op 180°C (warme lucht) |
6
Klaar
|
De canneloniVoeg de room toe aan de tomatensaus en kruid verder af. Als je met pastabuisjes werkt: Als je met courgette canneloni werkt: |
7
Klaar
|
AfwerkingZet de grill aan op de hoogste stand. |