Knolseldersoep

0 0
Knolseldersoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
500 g knolselder + extra voor de garnituur
100 g groene selder
100 g prei + extra voor de garnituur
50 g ui
4 takjes tijm
2 laurierblad
2 blokjes vetarme groentenbouillon
2 blokjes vetarme kippenbouillon
2.5 l, kokend water
peper en zout
2 el olijfolie

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Kids-proof, dummy-proof, party-proof, brunch-proof

Allergenen:
  • Mosterd
  • Selderij

Bereiding

Share

Zot lekker soepje dit!  Vol, romig en kruidig.  (Pré) lunch, (na)middagdip, apero, voor het avondeten, ieder moment is goed.

Kids-proof, dummy-proof, party-proof, brunch-proof.  De garnituur zorgt voor bite en een extra feestelijk effect.  Iedereen kan dit soepje in een half uur op tafel toveren.

Smakelijk!

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Was en snij alle groenten in grove stukken.
Snij wat knolselder in kleine blokjes en wat prei in ringen van 0.5 cm. Hou deze apart.

2
Klaar
20 minuten

Bereiding

Neem een grote pot. Kook het water.
Verhit wat olie of een klontje boter in de pot en stoof er de groenten een paar minuten in aan.
Voeg het kokend water, de bouillon, laurier, tijm, peper en zout toe en laat onder deksel 20 minuten zacht koken, tot alle groenten gaar zijn.

3
Klaar

De garnituur

Verhit wat boter of olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak daarin, op een laag vuur, de blokjes groenten die je eerder apart hield.

4
Klaar
5 minuten

Afwerking

Vis de laurierbladen en de takjes tijm uit de soep. Mix de soep fijn.
Schep wat van de garnituur in een soepkommetje en schenk er de soep over.

vorige
Speculaas granola
volgende
Canneloni met zalm en spinazie
vorige
Speculaas granola
volgende
Canneloni met zalm en spinazie