-
500 g knolselder+ extra voor de garnituur
-
100 g groene selder
-
100 g prei+ extra voor de garnituur
-
50 g ui
-
4 takjes tijm
-
2 laurierblad
-
2 blokjes vetarme groentenbouillon
-
2 blokjes vetarme kippenbouillon
-
2.5 l, kokend water
-
peper en zout
-
2 el olijfolie
Bereiding
Zot lekker soepje dit! Vol, romig en kruidig. (Pré) lunch, (na)middagdip, apero, voor het avondeten, ieder moment is goed.
Kids-proof, dummy-proof, party-proof, brunch-proof. De garnituur zorgt voor bite en een extra feestelijk effect. Iedereen kan dit soepje in een half uur op tafel toveren.
Smakelijk!
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingWas en snij alle groenten in grove stukken. |
2
Klaar
20 minuten
|
BereidingNeem een grote pot. Kook het water. |
3
Klaar
|
De garnituurVerhit wat boter of olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak daarin, op een laag vuur, de blokjes groenten die je eerder apart hield. |
4
Klaar
5 minuten
|
AfwerkingVis de laurierbladen en de takjes tijm uit de soep. Mix de soep fijn. |