-
160 g havervlokken
-
60 g boekweit
-
60 g pompoenpitten
-
30 g lijnzaad
-
60 g gemengde noten
-
1 el speculaaskruiden
-
een snuifje zout
-
Voor de vetten
-
30 g notenpasta
-
1 el kokosolie
-
2 el agavesiroop
-
2 kl vanille extract
Bereiding
Hmm, wat een heerlijke geur die zich verspreid als je deze granola bakt in de oven. Deze granola zit boordevol vezels en goede vetten.
Ik eet deze crunchy en voedzame granola graag bij het ontbijt maar je kan hem ook in de namiddag met wat yoghurt eten. Deze granola laat zich goed combineren met citrusvruchten, dan komt de geur en de smaak helemaal tot zijn recht. Ook met mango en banaan past hij heel goed. De noten en zaden maken hem extra crunchy. Notenpasta zorgt dan weer voor dat extra smaakelement.
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 °C. |
2
Klaar
|
BereidingNeem een ovenschotel en doe daarin de rest van de ingrediënten. Je kan ook een ovenplaat gebruiken die je beschermt met bakpapier. Laat de granola afkoelen en bewaar hem in potjes. |