Speculaas granola

0 0
Speculaas granola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

160 g havervlokken
60 g boekweit
60 g pompoenpitten
30 g lijnzaad
60 g gemengde noten
1 el speculaaskruiden
een snuifje zout
Voor de vetten
30 g notenpasta
1 el kokosolie
2 el agavesiroop
2 kl vanille extract

Deze granola zit boordevol vezels en goede vetten. 

Allergenen:
  • Gluten
  • Noten
  • Pinda's

  • Voor de vetten

Bereiding

Share

Hmm, wat een heerlijke geur die zich verspreid als je deze granola bakt in de oven.  Deze granola zit boordevol vezels en goede vetten.

Ik eet deze crunchy en voedzame granola graag bij het ontbijt maar je kan hem ook in de namiddag met wat yoghurt eten. Deze granola laat zich goed combineren met citrusvruchten, dan komt de geur en de smaak helemaal tot zijn recht.  Ook met mango en banaan past hij heel goed.  De noten en zaden maken hem extra crunchy.  Notenpasta zorgt dan weer voor dat extra smaakelement.

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem een steelpannetje en verwarm daarin de ingrediënten uit de lijst 'voor de vetten'. Je verwarmt deze om ze vloeibaar te maken en om ze zo goed te kunnen mengen met de droge ingrediënten.
Zet opzij.

2
Klaar

Bereiding

Neem een ovenschotel en doe daarin de rest van de ingrediënten. Je kan ook een ovenplaat gebruiken die je beschermt met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten met de vetten.
Plaats de schotel in de oven en laat 10 minuten bakken.
Neem de schotel uit de oven en roer de granola om zodat hij niet aanbakt.
Zet de schotel terug in de oven gedurende 10 minuten.

Laat de granola afkoelen en bewaar hem in potjes.
Je kan hem een maand bewaren als je hem op een droge en koele plaats wegzet.

vorige
Mango smoothie
volgende
Knolseldersoep
vorige
Mango smoothie
volgende
Knolseldersoep
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies