-
35 g havervlokken
-
5 g chiazaad
-
1 appelde helft geraspt
-
1/3 banaanin stukjes
-
1/4 limoenhet sap
-
130 g amandelmelkof andere plantaardige melk
-
1 el water
-
50 g plattekaasof yoghurt
-
1/2 el geschaafde amandelen
-
rozijnen
-
een snujfje kaneel
-
bessenof ander fruit voor de afwerking
-
Optioneel
-
zoetmiddelhoning of agavesiroop
Bereiding
Zeker als het buiten fris is, dan hou ik van een warm ontbijt om de dag goed te starten. Met dit overnight recept is de keuze ‘s ochtends aan jou: koud of warm. Laat dat dan de moeilijkste keuze zijn om de dag te beginnen. Met havervlokken hou ik een gevuld gevoel tot aan de lunch. Zoete banaan, friszure appel en limoen, crunch van de amandelen, … mij kan het plezieren. Jou ook? Een fijne dag alvast!
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
Avond voordienMeng alle ingrediënten behalve de bessen en bewaar in een afgedekt potje in de koelkast. Laat het een nachtje in de koelkast staan. |
2
Klaar
3 minuten
|
De dag zelf’s Ochtends heb je de keuze om het koud op te eten. Geef je de voorkeur aan een warm ontbijt? Dan warm je dit gerechtje een tweetal minuten op in de microgolfoven. Werk af met besjes of ander fruit. Tip: Proef of het zoet genoeg is naar jouw smaak. Zeker wanneer je ongezoete amandelmelk gebruikt zou je misschien wel graag wat zoetmiddel, agavesiroop of honing toevoegen. |