Winterse overnight havermout

0 0
Winterse overnight havermout

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
35 g havervlokken
5 g chiazaad
1 appel de helft geraspt
1/3 banaan in stukjes
1/4 limoen het sap
130 g amandelmelk of andere plantaardige melk
1 el water
50 g plattekaas of yoghurt
1/2 el geschaafde amandelen
rozijnen
een snujfje kaneel
bessen of ander fruit voor de afwerking
Optioneel
zoetmiddel honing of agavesiroop

Met havervlokken hou ik een gevuld gevoel tot aan de lunch. 

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

  • Optioneel

Bereiding

Share

Zeker als het buiten fris is, dan hou ik van een warm ontbijt om de dag goed te starten.  Met dit overnight recept is de keuze ‘s ochtends aan jou: koud of warm.  Laat dat dan de moeilijkste keuze zijn om de dag te beginnen. Met havervlokken hou ik een gevuld gevoel tot aan de lunch.  Zoete banaan, friszure appel en limoen, crunch van de amandelen, … mij kan het plezieren.  Jou ook?  Een fijne dag alvast!

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Avond voordien

Meng alle ingrediënten behalve de bessen en bewaar in een afgedekt potje in de koelkast. Laat het een nachtje in de koelkast staan.

2
Klaar
3 minuten

De dag zelf

’s Ochtends heb je de keuze om het koud op te eten. Geef je de voorkeur aan een warm ontbijt? Dan warm je dit gerechtje een tweetal minuten op in de microgolfoven. Werk af met besjes of ander fruit.

Tip: Proef of het zoet genoeg is naar jouw smaak. Zeker wanneer je ongezoete amandelmelk gebruikt zou je misschien wel graag wat zoetmiddel, agavesiroop of honing toevoegen.

vorige
Granola met mandarijn en speculoos
volgende
Scampi met rode curry en kokos
vorige
Granola met mandarijn en speculoos
volgende
Scampi met rode curry en kokos
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies