Granola met mandarijn en speculoos

0 0
Granola met mandarijn en speculoos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
250 g havermout
2 el honing
1 el speculaaskruiden
4 el hennepzaad
3 el lijnzaad
3 el hennepzaad
2 el pompoenpitten
5 el gemengde noten grof gehakt
zeste en het sap van 1 mandarijn
2 el kokosolie gesmolten
4 el geraspte kokos

Herfst in een potje :-).

Allergenen:
  • Gluten
  • Noten

Bereiding

Share

Herfst in een potje :-).  Voor deze granola kom je gewoon vroeger uit bed.  Het heerlijk aroma van mandarijn en de warme geur van de speculaaskruiden laten je van ‘s ochtends al genieten van een voedzaam, gezond topontbijtje.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 180°C.  Neem een grote ovenschaal en doe daarin de havermout, speculaaskruiden, pitten, zaden en noten.  Meng hieronder de gesmolten kokosolie, de honing, de kruiden en het sap van de mandarijn.  Rasp de schil van de mandarijn en meng deze onder de havermout.

2
Klaar

Plaats de schaal in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.  Roer om de 10 minuten het mengsel goed om zodat het niet verbrand in de oven.  Na 25 minuten schakel je de oven uit en voeg je de kokosrasp toe.  Zet de schaal terug in de oven en laat zo nog 10 minuten staan.

3
Klaar

Tip: Varieer met de noten en de zaden.  Bewaar in een afsluitbare pot, op een droge, koele plaats gedurende 3 weken.
Serveer granola met yoghurt of een plantaardig alternatief en wat vers fruit.

vorige
Creoolse kip
volgende
Winterse overnight havermout
vorige
Creoolse kip
volgende
Winterse overnight havermout
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies