Granola met mandarijn en speculoos

0 0
Granola met mandarijn en speculoos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
250 g havermout
2 el honing
1 el speculaaskruiden
4 el hennepzaad
3 el lijnzaad
3 el hennepzaad
2 el pompoenpitten
5 el gemengde noten grof gehakt
zeste en het sap van 1 mandarijn
2 el kokosolie gesmolten
4 el geraspte kokos

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Herfst in een potje :-).

Allergenen:
  • Gluten
  • Noten

Bereiding

Share

Herfst in een potje :-).  Voor deze granola kom je gewoon vroeger uit bed.  Het heerlijk aroma van mandarijn en de warme geur van de speculaaskruiden laten je van ’s ochtends al genieten van een voedzaam, gezond topontbijtje.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 180°C.  Neem een grote ovenschaal en doe daarin de havermout, speculaaskruiden, pitten, zaden en noten.  Meng hieronder de gesmolten kokosolie, de honing, de kruiden en het sap van de mandarijn.  Rasp de schil van de mandarijn en meng deze onder de havermout.

2
Klaar

Plaats de schaal in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.  Roer om de 10 minuten het mengsel goed om zodat het niet verbrand in de oven.  Na 25 minuten schakel je de oven uit en voeg je de kokosrasp toe.  Zet de schaal terug in de oven en laat zo nog 10 minuten staan.

3
Klaar

Tip: Varieer met de noten en de zaden.  Bewaar in een afsluitbare pot, op een droge, koele plaats gedurende 3 weken.
Serveer granola met yoghurt of een plantaardig alternatief en wat vers fruit.

vorige
Creoolse kip
volgende
Winterse overnight havermout
vorige
Creoolse kip
volgende
Winterse overnight havermout

Geef uw feedback