-
250 g havermout
-
2 el honing
-
1 el speculaaskruiden
-
4 el hennepzaad
-
3 el lijnzaad
-
3 el hennepzaad
-
2 el pompoenpitten
-
5 el gemengde notengrof gehakt
-
zeste en het sap van 1 mandarijn
-
2 el kokosoliegesmolten
-
4 el geraspte kokos
Bereiding
Herfst in een potje :-). Voor deze granola kom je gewoon vroeger uit bed. Het heerlijk aroma van mandarijn en de warme geur van de speculaaskruiden laten je van ‘s ochtends al genieten van een voedzaam, gezond topontbijtje.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven op 180°C. Neem een grote ovenschaal en doe daarin de havermout, speculaaskruiden, pitten, zaden en noten. Meng hieronder de gesmolten kokosolie, de honing, de kruiden en het sap van de mandarijn. Rasp de schil van de mandarijn en meng deze onder de havermout. |
2
Klaar
|
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Roer om de 10 minuten het mengsel goed om zodat het niet verbrand in de oven. Na 25 minuten schakel je de oven uit en voeg je de kokosrasp toe. Zet de schaal terug in de oven en laat zo nog 10 minuten staan. |
3
Klaar
|
Tip: Varieer met de noten en de zaden. Bewaar in een afsluitbare pot, op een droge, koele plaats gedurende 3 weken. |