Creoolse kip

0 0
Creoolse kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
400 g kippenfilet
sap van 2 persappelsien +/- 15 à 20 cl
1 ui
1 banaan
1 teentje look
2 laurierblad
1 kardemonpeul
2 takjes tijm
1 el maizena
1/2 blokje groentenbouillon
water
1 tl currypoeder
1/2 tl kipkruiden
10 cl kokosmelk optioneel
boter of olijfolie
peper en zout
diepvrieszakje

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Creoolse kip is een allemansvriend. 

Allergenen:
  • Noten
  • Selderij

Bereiding

Share

Creoolse kip is een allemansvriend.  Het recept kan meestal iedereen bekoren door het uitgebreid smakenpallet: warme kruiden, appelsien, kokos, banaan. Het is vullend, het is verwarmend, het is smaakvol en het is romig.  Je kan het ook perfect vooraf maken, na een nachtje in de koelkast smaakt het nog intenser.

Stappen

1
Klaar

Snipper de ui fijn en plet de look. Maal de kardemon fijn in de vijzel. Snij de gevogelte filets in blokjes van +/- 2x2 cm. Doe de gesneden gevogelteblokjes in een diepvrieszakje samen met de maizena. Bind of knoop het diepvrieszakje goed dicht en schud het zakje met de inhoud zodat de maizena een laagje vormt rond de gevogeltefilet. Voeg indien nodig nog wat extra maizena toe. Schud het overtollig maizena af.

2
Klaar

Verwarm wat boter en/of olijfolie en bak de ui en look glazig samen met de kardemon.

3
Klaar

Voeg de gevogelteblokjes toe aan de ui. Kruid af met peper, zout, curry en kipkruiden en bak de blokjes rondom aan. Blus met de helft van het sinaasappelsap. Schraap het aanbaksel van de bodem van de pan zodat het mengt met de saus en voeg de rest beetje bij beetje toe naarmate de saus indikt. Verkruimel het bouillonblokje in de saus, voeg de tijm toe, roer goed om. Voeg eventueel de kokosmelk toe en laat nog rustig verder stoven onder gesloten deksel gedurende 20 minuten. Roer regelmatig om en voeg systematisch wat water toe wanneer de saus indikt.

4
Klaar

Snij de banaan in schijfjes van 1 cm dik. Voeg ze de laatste 3 minuten toe aan het gerecht. Lust je geen banaan? Dan laat je dit gewoon weg.

5
Klaar

Tip:
Heb je geen vijzel? Maal de kardemon dan fijn op een klein bordje met het achterste van een lepel. Dit gerecht kan je ook prima maken met ander gevogelte.
Lekkere combinatie met rijst, quinoa of couscous en gebakken witloof.

vorige
Frisse salade met mango en avocado
volgende
Granola met mandarijn en speculoos
vorige
Frisse salade met mango en avocado
volgende
Granola met mandarijn en speculoos

Geef uw feedback