-
400 g kippenfilet
-
sap van 2 persappelsien+/- 15 à 20 cl
-
1 ui
-
1 banaan
-
1 teentje look
-
2 laurierblad
-
1 kardemonpeul
-
2 takjes tijm
-
1 el maizena
-
1/2 blokje groentenbouillon
-
water
-
1 tl currypoeder
-
1/2 tl kipkruiden
-
10 cl kokosmelkoptioneel
-
boterof olijfolie
-
peper en zout
-
diepvrieszakje
Bereiding
Creoolse kip is een allemansvriend. Het recept kan meestal iedereen bekoren door het uitgebreid smakenpallet: warme kruiden, appelsien, kokos, banaan. Het is vullend, het is verwarmend, het is smaakvol en het is romig. Je kan het ook perfect vooraf maken, na een nachtje in de koelkast smaakt het nog intenser.
Stappen
1
Klaar
|
Snipper de ui fijn en plet de look. Maal de kardemon fijn in de vijzel. Snij de gevogelte filets in blokjes van +/- 2x2 cm. Doe de gesneden gevogelteblokjes in een diepvrieszakje samen met de maizena. Bind of knoop het diepvrieszakje goed dicht en schud het zakje met de inhoud zodat de maizena een laagje vormt rond de gevogeltefilet. Voeg indien nodig nog wat extra maizena toe. Schud het overtollig maizena af. |
2
Klaar
|
Verwarm wat boter en/of olijfolie en bak de ui en look glazig samen met de kardemon. |
3
Klaar
|
Voeg de gevogelteblokjes toe aan de ui. Kruid af met peper, zout, curry en kipkruiden en bak de blokjes rondom aan. Blus met de helft van het sinaasappelsap. Schraap het aanbaksel van de bodem van de pan zodat het mengt met de saus en voeg de rest beetje bij beetje toe naarmate de saus indikt. Verkruimel het bouillonblokje in de saus, voeg de tijm toe, roer goed om. Voeg eventueel de kokosmelk toe en laat nog rustig verder stoven onder gesloten deksel gedurende 20 minuten. Roer regelmatig om en voeg systematisch wat water toe wanneer de saus indikt. |
4
Klaar
|
Snij de banaan in schijfjes van 1 cm dik. Voeg ze de laatste 3 minuten toe aan het gerecht. Lust je geen banaan? Dan laat je dit gewoon weg. |
5
Klaar
|
Tip: |