Suikervrije kokos chocolate chip cookies

Suikervrije kokos chocolate chip cookies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 banaan
60 g kokosmeel
40 g geraspte kokos
1 el chocoladedruppels

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Bereiding

Share

Chocolate chip cookies. Ik moest er gewoon een suikervrij recept voor bedenken. Er stond al een hele tijd een pot kokosmeel in de voorraadkast. Ik maakte bij mezelf de bedenking dat kokos en chocolade een perfecte combo zijn. Ik voegde woord bij daad en kwam al gauw tot dit recept. De banaan zorgt voor de perfecte zoetheid en door banaan te gebruiken blijft het koekje net een heel klein beetje chewy. Alles wat je verwacht van een chocolate chip cookie dus. Geniet ervan!

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Pel de bananen en snij ze in grove stukken in een hoge beker of een maatbeker.
Mix de bananen tot moes met een staafmixer. Er mogen nog wat kleine stukjes achterblijven. Voeg het kokosmeel en de kokosrasp toe en meng goed. Voeg ook de chocoladedruppels toe en meng het deeg met je handen. Maak een bolletje van het deeg en verpak het in plasticfolie.

2
Klaar
30 minuten

Rusten

Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

3
Klaar
15 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg en duw ze plat op de bakplaat. Het deeg is redelijk droog en daardoor breekbaar. Het is dus belangrijk dat je de balletjes goed in je hand kneedt en dan mooi aandrukt op de bakplaat. Zorg ervoor dat de afmeting van je hoopjes deeg ongeveer gelijk is voor alle koekjes. Mijn koekjes meten ongeveer 5 cm diameter. Op die manier zijn ze op hetzelfde tijdstip klaar. Zet de koekjes in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten. Schakel de oven uit en laat de koekjes nog 5 minuten in de warme oven staan. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

vorige
Herfstsoep
volgende
Restjes frittata
vorige
Herfstsoep
volgende
Restjes frittata

Geef uw feedback