-
2 banaan
-
60 g kokosmeel
-
40 g geraspte kokos
-
1 el chocoladedruppels
Bereiding
Chocolate chip cookies. Ik moest er gewoon een suikervrij recept voor bedenken. Er stond al een hele tijd een pot kokosmeel in de voorraadkast. Ik maakte bij mezelf de bedenking dat kokos en chocolade een perfecte combo zijn. Ik voegde woord bij daad en kwam al gauw tot dit recept. De banaan zorgt voor de perfecte zoetheid en door banaan te gebruiken blijft het koekje net een heel klein beetje chewy. Alles wat je verwacht van een chocolate chip cookie dus. Geniet ervan!
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingPel de bananen en snij ze in grove stukken in een hoge beker of een maatbeker. |
2
Klaar
30 minuten
|
RustenLaat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast. |
3
Klaar
15 minuten
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg en duw ze plat op de bakplaat. Het deeg is redelijk droog en daardoor breekbaar. Het is dus belangrijk dat je de balletjes goed in je hand kneedt en dan mooi aandrukt op de bakplaat. Zorg ervoor dat de afmeting van je hoopjes deeg ongeveer gelijk is voor alle koekjes. Mijn koekjes meten ongeveer 5 cm diameter. Op die manier zijn ze op hetzelfde tijdstip klaar. Zet de koekjes in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten. Schakel de oven uit en laat de koekjes nog 5 minuten in de warme oven staan. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster. |