Restjes frittata

Restjes frittata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
3 ei
1/2 ui
150 g restje groeten en/of aardappelen in kleine stukjes gesneden
50 g restjes kip,ham,vis,... in kleine stukjes gesneden
35 g gemalen kaas cheddar, parmezaanse kaas, gruyère, …
olijfolie of kokosolie
peper en zout
1 handvol verse kruiden

Een frittata is perfect geschikt voor het opgebruiken van restjes.

Allergenen:
  • Ei
  • Vis

Bereiding

Share

Verspillen is zonde, dus probeer ik met de restjes in de koelkast vaak nog iets creatiefs te bereiden. Een frittata is perfect geschikt voor het opgebruiken van restjes groenten en wat je nog over hebt van vis, vlees of tofoe. Ik heb voor deze versie enkel groeten en kaas gebruikt; witloof, wortel en paprika en cheddar. Gebruik gerust wat je zelf lekker vindt. Alles mag 🙂

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 180°C. Verhit de olie in een ovenvaste pan (een koperen pannetje is hiervoor ideaal) en bak de uiringen glazig. Voeg de groenten toe samen met het vlees, de vis of tofoe en laat een paar minuten goed doorwarmen. Kruid af met peper en zout. Kluts de eieren en voeg daaraan de gesneden kruiden toe. Verdeel het eimengsel over de pan. Verstrooi er de gemalen kaas over en laat een tweetal minuutjes meebakken op een zacht vuur.

2
Klaar

Zet de pan nu in de voorverwarmde oven gedurende een tiental minuten. De frittata is klaar wanneer het ei gestold is.

vorige
Suikervrije kokos chocolate chip cookies
volgende
Havermoutpap met gebakken aardbeien en appel
vorige
Suikervrije kokos chocolate chip cookies
volgende
Havermoutpap met gebakken aardbeien en appel
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies