-
3 ei
-
1/2 ui
-
150 g restje groeten en/of aardappelenin kleine stukjes gesneden
-
50 g restjes kip,ham,vis,...in kleine stukjes gesneden
-
35 g gemalen kaascheddar, parmezaanse kaas, gruyère, …
-
olijfolieof kokosolie
-
peper en zout
-
1 handvol verse kruiden
Bereiding
Verspillen is zonde, dus probeer ik met de restjes in de koelkast vaak nog iets creatiefs te bereiden. Een frittata is perfect geschikt voor het opgebruiken van restjes groenten en wat je nog over hebt van vis, vlees of tofoe. Ik heb voor deze versie enkel groeten en kaas gebruikt; witloof, wortel en paprika en cheddar. Gebruik gerust wat je zelf lekker vindt. Alles mag 🙂
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven op 180°C. Verhit de olie in een ovenvaste pan (een koperen pannetje is hiervoor ideaal) en bak de uiringen glazig. Voeg de groenten toe samen met het vlees, de vis of tofoe en laat een paar minuten goed doorwarmen. Kruid af met peper en zout. Kluts de eieren en voeg daaraan de gesneden kruiden toe. Verdeel het eimengsel over de pan. Verstrooi er de gemalen kaas over en laat een tweetal minuutjes meebakken op een zacht vuur. |
2
Klaar
|
Zet de pan nu in de voorverwarmde oven gedurende een tiental minuten. De frittata is klaar wanneer het ei gestold is. |