• Home
  • Ontbijt
  • Havermoutpap met gebakken aardbeien en appel

Havermoutpap met gebakken aardbeien en appel

Havermoutpap met gebakken aardbeien en appel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
80 g havermout
40 cl rijstmelk of een andere plantaardige melk
2 kleine appel
80 g aardbeien
bessen
geschaafde amandelen
1 tl kaneel
2 kl notenspread
1 tl kokosolie

Je kan ook kokosmelk gebruiken in plaats van rijstmelk. Gebruik gerust diepvriesbessen, die hoef je niet vooraf te ontdooien voor dit recept.

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Pinda's

Bereiding

Share

Stappen

1
Klaar

Zet een pannetje op het vuur en doe daarin de havermout en de rijstmelk. Kook de havermout gaar volgens de instructies op de verpakking.

2
Klaar

Neem een steelpan en laat de kokosolie smelten. Snij de appel in stukjes en bak in de steelpan. Voeg kaneel toe, roer om en laat de stukjes appel bakken gedurende 2 à 3 minuten. Halveer de aarbeien en voeg ze toe aan de gebakken appel. Laat ze meebakken gedurende 2 minuten. Voeg nu de rest van de bessen toe en laat deze nog heel even meebakken.

3
Klaar

Doe de havermout op een bord en schep er het mengsel van de gebakken appel en bessen over. Werk af met de geschaafde amandelen (die kan je naar wens eerst even kleuren in een pan) en een koffielepel van de notenspread.

vorige
Restjes frittata
volgende
Vijgen met halloumi
vorige
Restjes frittata
volgende
Vijgen met halloumi
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies