Vijgen met halloumi

0 0
Vijgen met halloumi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 vijgen
50 g halloumi
1 el olijfolie
2 tl tijm
peper

Je kan het ook serveren als aperitiefhapje, als voorgerecht of als bijgerecht.

Allergenen:
  • Melk

Bereiding

Share

Het is oktober dus de laatste maand dat we kunnen genieten van echte verse vijgen.  Ze zijn nu nog heel lekker en liggen in de winkels vaak mooi verpakt als prinsesjes.  Hét moment dus om er nog gauw van te genieten.  Dit gerechtje kan je als lunch serveren, met een slaatje erbij.  Het leent zich ook perfect voor het stillen van een kleine honger.  Je kan het ook serveren als aperitiefhapje, als voorgerecht of als bijgerecht.

Stappen

1
Klaar
5 minuten

Voorbereiding

Snij de halloumi in plakjes van 0.5 cm en besprenkel beide kanten met de helft van de tijm.
Snij de kroontjes van de vijgen in 4. Snij ze niet helemaal door, tot het midden is voldoende.

2
Klaar
10 minuten

Bereiding

Verhit een pan met wat olijfolie en bak daarin de vijgen. Kruid met de resterende tijm en een beetje peper. Zout heb je niet nodig, de halloumi is al heel zout. Laat de vijgen een tiental minuten bakken op een rustig vuur. Draai ze regelmatig van kant zodat alle zijden licht gebakken zijn en de vijg binnenin zacht is. Je kan de halloumi intussen gedurende een paar minuten meebakken in dezelfde pan tot hij een goudbruin kleurtje heeft.

vorige
Havermoutpap met gebakken aardbeien en appel
volgende
Gehaktballetjes met groenten
vorige
Havermoutpap met gebakken aardbeien en appel
volgende
Gehaktballetjes met groenten
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies