-
2 vijgen
-
50 g halloumi
-
1 el olijfolie
-
2 tl tijm
-
peper
Bereiding
Het is oktober dus de laatste maand dat we kunnen genieten van echte verse vijgen. Ze zijn nu nog heel lekker en liggen in de winkels vaak mooi verpakt als prinsesjes. Hét moment dus om er nog gauw van te genieten. Dit gerechtje kan je als lunch serveren, met een slaatje erbij. Het leent zich ook perfect voor het stillen van een kleine honger. Je kan het ook serveren als aperitiefhapje, als voorgerecht of als bijgerecht.
Stappen
1
Klaar
5 minuten
|
VoorbereidingSnij de halloumi in plakjes van 0.5 cm en besprenkel beide kanten met de helft van de tijm. |
2
Klaar
10 minuten
|
BereidingVerhit een pan met wat olijfolie en bak daarin de vijgen. Kruid met de resterende tijm en een beetje peper. Zout heb je niet nodig, de halloumi is al heel zout. Laat de vijgen een tiental minuten bakken op een rustig vuur. Draai ze regelmatig van kant zodat alle zijden licht gebakken zijn en de vijg binnenin zacht is. Je kan de halloumi intussen gedurende een paar minuten meebakken in dezelfde pan tot hij een goudbruin kleurtje heeft. |