Herfstsoep

Herfstsoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 ui in ringen gesneden
1 prei in rondjes van 0.5 cm dik
2 groene stengels selder in rondjes van 0.5 cm dik
20 spruiten gehalveerd
2 wortelen in rondjes van 0.5 cm dik
300 g pompoen in blokjes van 1.5 cm
150 g diepvrieserwten
2.5 l water
3 blokjes vetarme groentenbouillon
2 blokjes vetarme kippenbouillon
6 laurierblad
5 takjes tijm
1 el olijfolie
peper en zout

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Allergenen:
  • Mosterd
  • Selderij

Heerlijk verzadigende groenten boordevol smaak.

  • 45 minuten
  • 8 Personen
  • Makkelijk

Bereiding

Share

Buiten is het fris. Het regent en het is grijs. Hoog tijd dus voor een heerlijke kom soep. Als basis neem ik traditionele groenten voor juliennesoep en voeg daar herfstige groenten aan toe.  Als ik aan herfst denk dan denk ik spontaan aan pompoen en aan spruitjes. Twee heerlijk verzadigende groenten die boordevol smaak zitten. Ideaal dus voor dit comfort food recept. Laat je verwarmen!

Stappen

1
Klaar
20 minuten

Voorbereiding

Was alle groenten en snij ze volgens de aangegeven dikte. Hou de diepvrieserwten apart.

2
Klaar
25 minuten

Bereiding

Verhit de olie in een grote pot en voeg de groenten toe. Stoof de groenten een vijftal minuten aan.
Kook intussen het water.
Voeg de kruiden toe, giet het water over de groenten en ook de bouillon mag erbij.
Laat onder deksel een kwartier zacht koken. Voeg dan de erwtjes toe en laat ze nog een tiental minuten zacht meekoken onder deksel.

3
Klaar

Afwerking

Als alle groenten gaar zijn is de soep klaar. Proef nog even of de soep voldoende gekruid is.

vorige
Pittige aardappelblokjes
volgende
Suikervrije kokos chocolate chip cookies
vorige
Pittige aardappelblokjes
volgende
Suikervrije kokos chocolate chip cookies

Geef uw feedback