-
2 uiin ringen gesneden
-
1 preiin rondjes van 0.5 cm dik
-
2 groene stengels selderin rondjes van 0.5 cm dik
-
20 spruitengehalveerd
-
2 wortelenin rondjes van 0.5 cm dik
-
300 g pompoenin blokjes van 1.5 cm
-
150 g diepvrieserwten
-
2.5 l water
-
3 blokjes vetarme groentenbouillon
-
2 blokjes vetarme kippenbouillon
-
6 laurierblad
-
5 takjes tijm
-
1 el olijfolie
-
peper en zout
Bereiding
Buiten is het fris. Het regent en het is grijs. Hoog tijd dus voor een heerlijke kom soep. Als basis neem ik traditionele groenten voor juliennesoep en voeg daar herfstige groenten aan toe. Als ik aan herfst denk dan denk ik spontaan aan pompoen en aan spruitjes. Twee heerlijk verzadigende groenten die boordevol smaak zitten. Ideaal dus voor dit comfort food recept. Laat je verwarmen!
Stappen
1
Klaar
20 minuten
|
VoorbereidingWas alle groenten en snij ze volgens de aangegeven dikte. Hou de diepvrieserwten apart. |
2
Klaar
25 minuten
|
BereidingVerhit de olie in een grote pot en voeg de groenten toe. Stoof de groenten een vijftal minuten aan. |
3
Klaar
|
AfwerkingAls alle groenten gaar zijn is de soep klaar. Proef nog even of de soep voldoende gekruid is. |