-
300 g bloemige aardappelen
-
1 teentje look
-
1 el olijfolie
-
1/2 tl paprikapoeder
-
1/2 tl cayennepeper
-
zout
-
handvol koriander
Bereiding
Om dit recept zo vetvrij mogelijk te houden is het belangrijk dat de aardappelblokjes goed verspreid worden over de bakplaat / ovenschotel. Zo krijgen alle blokjes de kans om mooi krokant te roosteren.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
VoorbereidingSchil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm. |
2
Klaar
60 minuten
|
RustenLaat de gekruide aardappelblokjes 1-4 u rusten in de koelkast. |
3
Klaar
35 minuten
|
BereidingVerwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de gemarineerde aardappelblokjes over een bakplaat of een ovenschotel, kruid met zout en zet de plaat of schotel gedurende 30 à 35 minuten in de oven of tot wanneer ze gaar zijn. Als je dat wenst kan je een extra lepel olijfolie toevoegen voor ze in de oven gaan. Ik geef er de voorkeur aan om ze met zo weinig mogelijk vet te bereiden. Roer ze geregeld om zodat ze niet gaan aanbakken. Hoe groter je de aardappelblokjes gesneden hebt, hoe langer ze nodig hebben om gaar te worden. |
4
Klaar
|
AfwerkingAls afwerking meng je de verse koriander onder de aardappelen. Serveer meteen. |