Havermout-banaan pannenkoekjes

Havermout-banaan pannenkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
Voor de pannenkoeken
60 g havermout (glutenvrije)
1 banaan
1 ei
75 ml amandelmelk of ander plantaardig alternatief
1 tl kaneel
Voor de afwerking
200 g Griekse yoghurt skyr, kefir of een yoghurt die je lekker vindt
250 g bessen of ander fruit
kokosolie of een andere olie die hoge temperaturen aankan (om te bakken)

De meeste banaanpannenkoekjes hebben de gewoonte om aan je pan te kleven. Dit is een non-sticky versie!

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

  • Voor de pannenkoeken

  • Voor de afwerking

Bereiding

Share

Ik ben gek op pannenkoeken. Hoe ze je huis de hele dag naar gezelligheid laten ruiken, de textuur, hoe lekker vol ze smaken en je van binnenuit opwarmen. Pure comfort. Het lijkt wel of je er instant blij van wordt. Deze pannenkoekjes bevredigen je honger ‘s ochtends en geven hun energie geleidelijk aan af omdat ze op basis van havermout gemaakt zijn. De banaan geeft je ochtend een kickstart. Met wat yoghurt en fruit erbij ben je klaar om de dag energiek en gezond te starten.

Stappen

1
Klaar
5 minuten

Voorbereiding

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoekjes in de blender en mix dit tot een glad beslag. Laat zeker lang genoeg mixen tot je geen stukjes meer hebt.

2
Klaar
15 minuten

Bereiding

Verhit een pan op het vuur en vet je pan in met de olie. Schep met een soeplepel je beslag in de pan in kleine hoopjes en strijk ze wat platter. Zo bekom je kleine pannenkoekjes en kan je kan er zo’n 3 à 4 tegelijk bakken.

3
Klaar

Afwerking

Serveer met de yoghurt en het fruit.

Tip:
Varieer met de melk, je kan ook kokosmelk gebruiken. Voeg dan wel een eetlepel water toe als je beslag te dik is. Heb je graag een zoeter beslag? Dan voeg je na het blenden een eetlepel rozijnen of gedroogde bessen toe aan het beslag.

vorige
Boekweit en chocolade
volgende
Pittige aardappelblokjes
vorige
Boekweit en chocolade
volgende
Pittige aardappelblokjes
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here