Boekweit en chocolade

Boekweit en chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
50 g boekweit
1 glas water
1 tl cacao
225 g plantaardige melk
1/2 tl kaneelpoeder
120 g Griekse yoghurt of een alternatief naar keuze
2 el chiazaad
fruit (bijvoorbeeld framboos en peer)
1 banaan diepgevroren
4 el granola

De dag zelf heb je nog maar weinig werk, behalve alles samenvoegen.

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk

Bereiding

Share

Een ontbijtrecept met smaak dat je energie geeft zodat je klaar bent voor de dag.  Dit ontbijt bereid je ‘s avonds al voor.  De dag zelf heb je nog maar weinig werk, behalve alles samenvoegen.  Ik maak het ineens voor 2 dagen en bewaar de tweede portie in de koelkast.  Extra tijdswinst voor dag 2, dus extra tijd om rustig wakker te worden en te genieten van dit lekker papje. Inspiratie voor granola vind je bij deze recepten: granola met mandarijn, granola met noten en abrikoos.

Stappen

1
Klaar
5 minuten

De avond voordien

Doe de boekweitkorrels in een potje en zet ze onder water. Zet ze in de koelkast en laat ze een nachtje weken.
Doe ook het chiazaad in een potje met 100 g plantaardige melk. Laat ze een nachtje wellen in de koelkast.
Snij een banaan in stukken en vries ze in.

2
Klaar
10 minuiten

De dag zelf

Spoel de boekweitkorrels af en doe ze in de beker van een blender. Voeg de banaan toe alsook de cacao en de kaneel. Voeg daarbij 125 g plantaardige melk en blend.
Verdeel het mengsel over 2 glazen. Verdeel daarover het gewelde chiazaad. Leg hierop een paar framboosjes. Giet er een laagje yoghurt over en werk af met fruit en granola.
Inspiratie voor granola: 4-minuten granola, granola met mandarijn, granola met noten en abrikoos

vorige
Kruidige venkelsalade met linzen en gerookte vis
volgende
Havermout-banaan pannenkoekjes
vorige
Kruidige venkelsalade met linzen en gerookte vis
volgende
Havermout-banaan pannenkoekjes
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies