-
200 g linzen
-
1 citroen
-
1 tl mosterd
-
1 el olijfolie
-
paar takjes basilicum, peterselie, dragon, munt, ... gemengde kruiden
-
2 lente-uitjes
-
1 venkel
-
100 g rucola
-
70 g spinazie
-
1 el grofgehakte noten
-
1 avocado
-
peper en zout
-
150 g gerookte viszoals gerookte zalm, makreel, forelfilet, ...
Bereiding
Stappen
1
Klaar
|
Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze afkoelen. Wanneer je linzen uit blik gebruikt, giet het water af en zet opzij. |
2
Klaar
|
Voor de dressing: neem een grote pot en pers de citroen. Meng het sap met de mosterd en de olijfolie. Hak de kruiden en voeg toe samen met flink wat peper en zout. Snij de lente-uitjes fijn en voeg ze toe aan de kom met de dressing. |
3
Klaar
|
Snij de onder- en bovenkant van de venkel af en rasp de rest van de knol met behulp van een mandoline (of een dunschiller) in zo dun mogelijke reepjes. Snij de avocado in blokjes van 1 cm. |
4
Klaar
|
Meng de linzen met de kruidendressing, voeg de avocadoblokjes, de noten, de spinazie (en zo mogelijk de vis) en de venkel toe. Schep alles goed om en kruid eventueel bij met peper en zout. De rucola meng je onder de salade vlak voor het opdienen (door de dressing zal de rucola er anders snel verslappen). |