• Home
  • Lunch
  • Kruidige venkelsalade met linzen en gerookte vis

Kruidige venkelsalade met linzen en gerookte vis

Kruidige venkelsalade met linzen en gerookte vis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
200 g linzen
1 citroen
1 tl mosterd
1 el olijfolie
paar takjes basilicum, peterselie, dragon, munt, ... gemengde kruiden
2 lente-uitjes
1 venkel
100 g rucola
70 g spinazie
1 el grofgehakte noten
1 avocado
peper en zout
150 g gerookte vis zoals gerookte zalm, makreel, forelfilet, ...

Voeg aan favorieten

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een favoriet te maken

Een snelle en lichte lunch. Het zijn de linzen die smeuïgheid geven aan de salade.

Allergenen:
  • Mosterd
  • Noten
  • Vis

Bereiding

Share

Stappen

1
Klaar

Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze afkoelen. Wanneer je linzen uit blik gebruikt, giet het water af en zet opzij.

2
Klaar

Voor de dressing: neem een grote pot en pers de citroen. Meng het sap met de mosterd en de olijfolie. Hak de kruiden en voeg toe samen met flink wat peper en zout. Snij de lente-uitjes fijn en voeg ze toe aan de kom met de dressing.

3
Klaar

Snij de onder- en bovenkant van de venkel af en rasp de rest van de knol met behulp van een mandoline (of een dunschiller) in zo dun mogelijke reepjes. Snij de avocado in blokjes van 1 cm.

4
Klaar

Meng de linzen met de kruidendressing, voeg de avocadoblokjes, de noten, de spinazie (en zo mogelijk de vis) en de venkel toe. Schep alles goed om en kruid eventueel bij met peper en zout. De rucola meng je onder de salade vlak voor het opdienen (door de dressing zal de rucola er anders snel verslappen).

vorige
Rozemarijn invriezen
volgende
Boekweit en chocolade
vorige
Rozemarijn invriezen
volgende
Boekweit en chocolade

Geef uw feedback