• Home
  • Lunch
  • Kruidige venkelsalade met linzen en gerookte vis

Kruidige venkelsalade met linzen en gerookte vis

Kruidige venkelsalade met linzen en gerookte vis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
200 g linzen
1 citroen
1 tl mosterd
1 el olijfolie
paar takjes basilicum, peterselie, dragon, munt, ... gemengde kruiden
2 lente-uitjes
1 venkel
100 g rucola
70 g spinazie
1 el grofgehakte noten
1 avocado
peper en zout
150 g gerookte vis zoals gerookte zalm, makreel, forelfilet, ...

Een snelle en lichte lunch. Het zijn de linzen die smeuïgheid geven aan de salade.

Allergenen:
  • Mosterd
  • Noten
  • Vis

Bereiding

Share

Stappen

1
Klaar

Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze afkoelen. Wanneer je linzen uit blik gebruikt, giet het water af en zet opzij.

2
Klaar

Voor de dressing: neem een grote pot en pers de citroen. Meng het sap met de mosterd en de olijfolie. Hak de kruiden en voeg toe samen met flink wat peper en zout. Snij de lente-uitjes fijn en voeg ze toe aan de kom met de dressing.

3
Klaar

Snij de onder- en bovenkant van de venkel af en rasp de rest van de knol met behulp van een mandoline (of een dunschiller) in zo dun mogelijke reepjes. Snij de avocado in blokjes van 1 cm.

4
Klaar

Meng de linzen met de kruidendressing, voeg de avocadoblokjes, de noten, de spinazie (en zo mogelijk de vis) en de venkel toe. Schep alles goed om en kruid eventueel bij met peper en zout. De rucola meng je onder de salade vlak voor het opdienen (door de dressing zal de rucola er anders snel verslappen).

vorige
Rozemarijn invriezen
volgende
Boekweit en chocolade
vorige
Rozemarijn invriezen
volgende
Boekweit en chocolade
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies