Ontbijt bananentaartje

0 0
Ontbijt bananentaartje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
2 banaan
80 g havermout
2 el kokosschilfers
2 kl rozijnen
2 tl kaneel
300 g plantaardige melk
Optioneel
agavesiroop honing of een ander zoetmiddel
Voor erbij:
yoghurt of kwark, skyr, kefir (met een snuifje extra kaneel) naar keuze en extra fruit.
Allergenen:
  • Gluten
  • Noten

  • Optioneel

  • Voor erbij:

Bereiding

Share

Een gezond, heerlijk en vullend taartje als ontbijt?  Ja hoor, dat kan.  Dit bananentaartje bak je als je wat meer tijd hebt ‘s ochtends of je bakt het ‘s avonds om de ochtend erna mee te nemen.  Je kan het dan eerst nog even opwarmen in de microgolf.  Ik maak telkens 2 porties en eet het de tweede dag koud op. Voor mij past kwark met wat zoet en een snuifje kaneel samen met vers fruit er het beste bij. Kies jouw zuivel en fruit gerust zelf!

Top ontbijtje voor een top dagje 🙂

Stappen

1
Klaar

Warm de oven voor op 200°C.

2
Klaar

Neem 3 ovenschaaltjes met een diameter van +/- 8 à 10 cm. Ik gebruik hiervoor een ‘ramequin’. Vet de ovenschaaltjes in met wat olie.

3
Klaar

Meng de havermout met de kokosschilfers, rozijnen, kaneel en de melk. Voeg nu naar wens zoetmiddel toe. De banaan zorgt al voor een zoete toets. Heb je het graag extra zoet, dan voeg je dat nu toe.

4
Klaar

Pel de banaan, snij ze in stukken en verdeel ze over de schaaltjes.
Verdeel het havermoutmengsel over de banaan.

5
Klaar

Plaats in de oven gedurende 30 à 35 minuten.

6
Klaar

Laat de taartjes wat afkoelen, snij de randjes wat los en keer de vorm om op een bord.

vorige
Granolacups
volgende
Lasagne met witloof en gerookte zalm
vorige
Granolacups
volgende
Lasagne met witloof en gerookte zalm
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies