-
2 banaan
-
80 g havermout
-
2 el kokosschilfers
-
2 kl rozijnen
-
2 tl kaneel
-
300 g plantaardige melk
-
Optioneel
-
agavesiroophoning of een ander zoetmiddel
-
Voor erbij:
-
yoghurtof kwark, skyr, kefir (met een snuifje extra kaneel) naar keuze en extra fruit.
Bereiding
Een gezond, heerlijk en vullend taartje als ontbijt? Ja hoor, dat kan. Dit bananentaartje bak je als je wat meer tijd hebt ‘s ochtends of je bakt het ‘s avonds om de ochtend erna mee te nemen. Je kan het dan eerst nog even opwarmen in de microgolf. Ik maak telkens 2 porties en eet het de tweede dag koud op. Voor mij past kwark met wat zoet en een snuifje kaneel samen met vers fruit er het beste bij. Kies jouw zuivel en fruit gerust zelf!
Top ontbijtje voor een top dagje 🙂
Stappen
1
Klaar
|
Warm de oven voor op 200°C. |
2
Klaar
|
Neem 3 ovenschaaltjes met een diameter van +/- 8 à 10 cm. Ik gebruik hiervoor een ‘ramequin’. Vet de ovenschaaltjes in met wat olie. |
3
Klaar
|
Meng de havermout met de kokosschilfers, rozijnen, kaneel en de melk. Voeg nu naar wens zoetmiddel toe. De banaan zorgt al voor een zoete toets. Heb je het graag extra zoet, dan voeg je dat nu toe. |
4
Klaar
|
Pel de banaan, snij ze in stukken en verdeel ze over de schaaltjes. |
5
Klaar
|
Plaats in de oven gedurende 30 à 35 minuten. |
6
Klaar
|
Laat de taartjes wat afkoelen, snij de randjes wat los en keer de vorm om op een bord. |