Ananas donuts

0 0
Ananas donuts

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
1 ananas
80 g havermout
1 ei
130 g amandelmelk
1/2 tl bakpoeder
kaneel
zout
agavesiroop of honing
kokosolie of een andere olie die hoge temperaturen aankan om te bakken
Kaneelplattekaas
250 g volle plattekaas
kaneel
1 kl vanille extract
honing of zoetmiddel
Alternatief voor de kaneelroom
20 cl volle room
kaneel
1 kl vanille extract
1 kl bloemsuiker

Eigenlijk is het ananas in een pannenkoekenjasje

Allergenen:
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

  • Kaneelplattekaas

  • Alternatief voor de kaneelroom

Bereiding

Share

Donuts voor ontbijt?  Moet kunnen!  Zeker met deze gezonde versie.  Ok, toegegeven, met “donut” verwijs ik eerder naar de vorm dan naar de inhoud.  Ons lijf is ons daar dankbaar voor!  Eigenlijk is het meer ananas in een pannenkoekenjasje.

Heb je geen ananas in huis?  Met appel is dit al even lekker en zeker het proberen waard.  Voor de slanke versie van de kaneelroom klop je plattekaas nog even extra op met kaneel en honing zodat hij gewoon super romig van textuur wordt.  Goedemorgen!

Stappen

1
Klaar

Begin met het beslag te maken zodat het even kan rusten. Daarvoor neem je een hoge maatbeker en meng je de havermout, het ei, de amandelmelk en het bakpoeder. Voeg er een snuif kaneel en een snuifje zout aan toe. Voeg naar wens agavesiroop of honing toe. Mix het beslag goed glad, dat kan een paar minuten duren. Het is belangrijk dat de havermout fijn gemixt is. Stort het beslag in een diep bord. Verwijder de kroon en het onderste van de ananas. Snij dikke schijven van de ananas (2 cm), verwijder de schil en de harde kern (die snij je uit met een scherp mes of een appelboor). Leg de ananas op keukenpapier en dep de schijven droog. Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Leg 2 schijven ananas in het beslag en haal ze erdoor. Leg de schijven in de pan en bak de donuts een drietal minuten per kant op een middelhoog vuur.

2
Klaar

Doe de plattekaas met een snuifje kaneel, ½ tl vanille extract en wat zoetmiddel of honing in een hoge maatbeker en zet er even de mixer in.

3
Klaar

Voor de kaneelroom: Giet de slagroom in een hoge maatbeker en voeg er 1 kl bloemsuiker en een snuifje kaneel aan toe. Klop de room met hoge snelheid stijf op.

4
Klaar

Tip:
Boter zal aanbranden dus gebruik een vetstof die hoge temperaturen aankan: kokosolie, arachideolie, rijstolie, …
We starten met het maken van het beslag omdat het dikker wordt door te rusten. Dat is de gist in het bakpoeder dat zijn werk doet. Het is die dikte die we nodig hebben om een mooie laag rond het fruit te krijgen.
Het fruit moet drooggedept worden omdat het sap anders het beslag zal verdunnen en omdat anders het beslag minder goed hecht.
Het laatste van het beslag kan je gebruiken om kleine blokjes van ander fruit door te halen en mee op te bakken (vb. banaan, appel, peer, mango,…).

vorige
Suikervrije boekweitpannenkoekjes
volgende
Couscoussalade met geroosterde pompoen en gerookte zalm
vorige
Suikervrije boekweitpannenkoekjes
volgende
Couscoussalade met geroosterde pompoen en gerookte zalm
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here