-
1 ananas
-
80 g havermout
-
1 ei
-
130 g amandelmelk
-
1/2 tl bakpoeder
-
kaneel
-
zout
-
agavesiroopof honing
-
kokosolieof een andere olie die hoge temperaturen aankan om te bakken
-
Kaneelplattekaas
-
250 g volle plattekaas
-
kaneel
-
1 kl vanille extract
-
honingof zoetmiddel
-
Alternatief voor de kaneelroom
-
20 cl volle room
-
kaneel
-
1 kl vanille extract
-
1 kl bloemsuiker
Bereiding
Donuts voor ontbijt? Moet kunnen! Zeker met deze gezonde versie. Ok, toegegeven, met “donut” verwijs ik eerder naar de vorm dan naar de inhoud. Ons lijf is ons daar dankbaar voor! Eigenlijk is het meer ananas in een pannenkoekenjasje.
Heb je geen ananas in huis? Met appel is dit al even lekker en zeker het proberen waard. Voor de slanke versie van de kaneelroom klop je plattekaas nog even extra op met kaneel en honing zodat hij gewoon super romig van textuur wordt. Goedemorgen!
Stappen
1
Klaar
|
Begin met het beslag te maken zodat het even kan rusten. Daarvoor neem je een hoge maatbeker en meng je de havermout, het ei, de amandelmelk en het bakpoeder. Voeg er een snuif kaneel en een snuifje zout aan toe. Voeg naar wens agavesiroop of honing toe. Mix het beslag goed glad, dat kan een paar minuten duren. Het is belangrijk dat de havermout fijn gemixt is. Stort het beslag in een diep bord. Verwijder de kroon en het onderste van de ananas. Snij dikke schijven van de ananas (2 cm), verwijder de schil en de harde kern (die snij je uit met een scherp mes of een appelboor). Leg de ananas op keukenpapier en dep de schijven droog. Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Leg 2 schijven ananas in het beslag en haal ze erdoor. Leg de schijven in de pan en bak de donuts een drietal minuten per kant op een middelhoog vuur. |
2
Klaar
|
Doe de plattekaas met een snuifje kaneel, ½ tl vanille extract en wat zoetmiddel of honing in een hoge maatbeker en zet er even de mixer in. |
3
Klaar
|
Voor de kaneelroom: Giet de slagroom in een hoge maatbeker en voeg er 1 kl bloemsuiker en een snuifje kaneel aan toe. Klop de room met hoge snelheid stijf op. |
4
Klaar
|
Tip: |