-
500 g wortelenin ringen van 1 cm
-
100 g preiin ringen van 2 cm
-
150 g uigrof gesneden
-
1 teentje lookgeraspt
-
1 el olijfolie
-
peper en zout
-
1/2 tl kurkuma
-
1/2 tl komijn
-
12 g gembergeraspt
-
1/2 tl honing
-
1.5 l water
-
4 laurierblad
-
2 vetarme groentenbouillonblokjes
-
1 vetarme kippenbouillonblokje
-
2 el kokosmelkoptioneel
Bereiding
Een hartig soepje dat je van binnenuit opwarmt. Doordat je de groenten vooraf grilt, krijgt je soepje een extra lekkere smaak. Kokosmelk zorgt voor een tikkeltje extra smaak en een romig effect.
Stappen
1
Klaar
15 minuten
|
VoorbereidingMaak de groenten schoon en verdeel ze over een ovenschotel . Voeg de kruiden toe en de honing. Meng onder mekaar. |
2
Klaar
25 minuten
|
BereidingZet 25 minuten in de warme oven. Roer tussentijds even om. Kook het water. |
3
Klaar
10 minuten
|
Zet de gegrilde groenten over naar een soepkom en voeg er het water, laurier en groentenbouillon aan toe. |
4
Klaar
5 minuten
|
AfwerkingHaal er de laurierblaajes uit en mix de soep. |