print

Niets boven zelfgemaakte spread: verse ingrediënten, smaakvoller, geen verborgen suikers en minder vet. Deze frisse tonijnsalade kan je op de boterham smeren of verwerken in een slaatje.  Ontvang je gasten?  Serveer hem dan als dip met broodstengels of op een toastje.

Bijgerecht, lunch 1 portie 15 minuten

Ingrediënten:

  • 70 g tonijn uit blik, uitgelekt
  • 1 ei, hardgekookt, grof geplet met een vork
  • ¼ ui, in halve ringen
  • 1 el mayonaise
  • 1 el griekse yoghurt
  • ¼ rode paprika, in blokjes gesneden
  • 4 kerstomaten, in kwartjes
  • Een paar takjes bieslook, gehakt
  • Cayennepeper, zout

 

Hoe je het maakt:

Meng alle ingrediënten en kruid af met de cayennepeper (voorzichtig met de peper want die is heel sterk) en zout.  Werk af met de bieslook.

Dien op met brood of een slaatje.

 

Tip:

De eieren kan je vooraf koken en in de koelkast een paar dagen bewaren.  Een hardgekookt ei heeft 10 minuten gekookt.

 

Allergeneninfo:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *