print

Burgers op je bord, altijd pure comfort food.  Zo ook met deze superlekkere en hartige tonijnburger.  Het recept kwam er met vallen en opstaan.  Het had wat tijd nodig om de juiste smaakcombinatie en de perfecte consistentie te vinden.  Maar nu is hij er en stel ik hem graag aan jullie voor 🙂

Tonijn en paprika vormen een perfecte combinatie.  Samen met de dilledressing en de geraspte limoenschil wordt dit jouw nieuwe favoriete lunch of diner.  Smakelijk!

Lunch, Vis 2 personen 30 minuten

Ingrediënten:

Voor de burgers:  

  • 75 g tonijn in eigen nat uit blik, uitgelekt 
  • 4 pijpajuin in fijne ringen 
  • 1 lookteentje  
  • 2 tl tahini 
  • 1 eiwit 
  • 20g linzen uit blik, uitgelekt 
  • 2 el paneermeel, panko of gemalen havermout 
  • Basilicum, de blaadjes van 4 takjes 
  • Peper en zout 

 Voor de dressing:  

  • 2 el mayonaise 
  • 4 el yoghurt  
  • 0.5 limoen  
  • 2 tl dille 
  • 2 drupjes honing 
  • Peper en zout 

Voor erbij: 

  • 2 pitabroodjes 
  • 2 paprika’s in reepjes  
  • 20 kerstomaatjes in kwarten  
  • Veldsla  
  • 2 tl geraspte limoenschil  
  • Olijfolie

Hoe je het maakt:

Meng alle ingrediënten voor de burgers in een foodprocessor (met een hakmolentje werkt dit ook prima) en meng tot alle ingrediënten fijn gemalen zijn.  Is het mengsel nog te vochtig?  Voeg dan nog wat paneermeel toe.  Verdeel dan het mengsel in 2.  Rol er 2 balletjes van en duw ze plat.  Zo bekom je een perfecte burger.   

Verwarm de grill van je oven voor het opwarmen van de pitabroodjes. Bak de paprikareepjes op een zacht vuur in wat olijfolie tot ze beetgaar zijn. Intussen maak je de dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.  Roer goed zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.   

Bak de burgers in een pan met antiaanbaklaag in olijfolie.   Het duurt een tiental minuten voor ze doorbakken zijn. 

Snij intussen de pitabroodjes open in leg ze onder de grill tot ze warm zijn.  Heb je geen oven?  Dan leg je ze in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter.  In een paar minuutjes zijn ze perfect getoast.   

Vul de pitabroodjes met de burger.  Schaaf er wat geraspte citroenschil over.  Leg daarop de paprika, kerstomaat, veldsla en werk af met de dressing.   

 

Tip:  Ik bak de burgers altijd in een grote serveerring in de pan.  Zo ben ik zeker dat de burgers niet uiteenvallen.  Je kan ze ook in de oven bakken op 180°C gedurende 10 minuten.

 

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *