print

Buiten is het fris. Het regent en het is grijs. Hoog tijd dus voor een heerlijke kom soep. Ik baseer mij op de traditionele juliennesoep en als extra gaan we vandaag voor een herfstige versie.
Als ik aan herfst denk dan denk ik spontaan aan pompoen en aan spruitjes. Twee heerlijk verzadigende groenten die boordevol smaak zitten. Ideaal dus voor mijn recept vandaag. Ik maak deze versie met de traditionele juliennesoepgroenten en voeg daaraan nog pompoen en spruitjes toe. Laat je verwarmen!

Soep 1 grote pot soep 45 minuten

Ingredi├źnten:
– 2 uien in ringen gesneden
– 1 preistronk in rondjes van 0.5 cm dik
– 2 groene selderstengels in rondjes van 0.5 cm dik
– 20 spruitjes, gehalveerd
– 2 wortelen in rondjes van 0.5 cm dik
– 300g pompoen in blokjes van 1.5 cm
– 150g diepvrieserwten (ontdooien hoeft niet)
– 1 el olie
– 2.5l groentenbouillon
– 2 blokjes vetarme kippenbouillon
– 6 laurierblaadjes
– 5 takjes verse thijm
– Peper en zout

Hoe je het maakt:

Was alle groenten en snij ze volgens de aangegeven dikte. Hou de diepvrieserwten apart. Verhit de olie in de kom en voeg de groenten toe, Stoof de groenten een vijftal minuten aan. Kook intussen het water. Voeg de kruiden toe, giet het water over de groenten en ook de bouillon mag erbij. Laat onder deksel een kwartier zacht koken. Voeg dan de erwtjes toe en laat ze nog een tiental minuten zacht meekoken onder deksel. Als alle groenten gaar zijn is de soep klaar. Proef nog even of de soep voldoende gekruid is.

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *