-
40 g havermoutof havermoutvlokken
-
100 g ongezoete amandelmelk
-
50 g yoghurtvolle
-
1 el water
-
1 tl steviaof een ander zoetmiddel naar keuze
-
1 tl honingof agavesiroop
-
1 tl pindakaas
-
4 g geraspte kokos
-
1 banaanin schijfjes van 1 cm
-
1/2 peerin schijfjes
-
1 kl kokosolie
-
Afwerking
-
bessen
Bereiding
Power in een potje, zo noem ik dat. Met dit verwarmend ontbijt ben je klaar om er tegenaan te gaan. Ik gebruik volle havervlokken voor dit recept omdat ik de structuur daarvan liever heb dan van havermout voor dit papje. Die moeten wel wat langer koken. Dit ontbijt geeft je urenlang een voldaan gevoel. De banaan geeft je de kickstart die je ‘s ochtends nodig hebt. Als je het op zich zoet genoeg vindt dan kan je de honing weglaten. In de winter, als er geen verse bessen beschikbaar zijn dan kan je diepvriesbessen gebruiken die je ‘s nachts in de koelkast laat ontdooien. Je kan ze ook ‘s ochtends even mee opwarmen. Samen met de gebakken peertjes is dit een heerlijk, warm ontbijt.
Stappen
1
Klaar
10 minuten
|
De avond voordienMeng de havervlokken met de amandelmelk, de yoghurt, water, stevia, pindakaas en kokos. Zet een nachtje weg in de koelkast. |
2
Klaar
15 minuten
|
De dag zelfVerwarm het havermoutmengsel in een steelpannetje gedurende 5 minuten en voeg er de honing aan toe. Laat de havermout goed doorkoken zodat de hij zacht en romig wordt. Opwarmen in de microgolfoven werk ook prima. Zet de timer dan op 2,5 à 3 minuten. Bak intussen de banaanschijfjes en de peer gedurende 5 minuten in de kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag. Keer het fruit in het midden van de baktijd om. Zet de pan niet te hard zodat het fruit zeker niet aanbakt. |