• Home
  • Ontbijt
  • Overnight havermout met gebakken banaan en peer

Overnight havermout met gebakken banaan en peer

0 0
Overnight havermout met gebakken banaan en peer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
40 g havermout of havermoutvlokken
100 g ongezoete amandelmelk
50 g yoghurt volle
1 el water
1 tl stevia of een ander zoetmiddel naar keuze
1 tl honing of agavesiroop
1 tl pindakaas
4 g geraspte kokos
1 banaan in schijfjes van 1 cm
1/2 peer in schijfjes
1 kl kokosolie
Afwerking
bessen

Power in een potje.

Allergenen:
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Pinda's

  • Afwerking

Bereiding

Share

Power in een potje, zo noem ik dat. Met dit verwarmend ontbijt ben je klaar om er tegenaan te gaan. Ik gebruik volle havervlokken voor dit recept omdat ik de structuur daarvan liever heb dan van havermout voor dit papje. Die moeten wel wat langer koken. Dit ontbijt geeft je urenlang een voldaan gevoel. De banaan geeft je de kickstart die je ‘s ochtends nodig hebt. Als je het op zich zoet genoeg vindt dan kan je de honing weglaten. In de winter, als er geen verse bessen beschikbaar zijn dan kan je diepvriesbessen gebruiken die je ‘s nachts in de koelkast laat ontdooien. Je kan ze ook ‘s ochtends even mee opwarmen. Samen met de gebakken peertjes is dit een heerlijk, warm ontbijt.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

De avond voordien

Meng de havervlokken met de amandelmelk, de yoghurt, water, stevia, pindakaas en kokos. Zet een nachtje weg in de koelkast.

2
Klaar
15 minuten

De dag zelf

Verwarm het havermoutmengsel in een steelpannetje gedurende 5 minuten en voeg er de honing aan toe. Laat de havermout goed doorkoken zodat de hij zacht en romig wordt. Opwarmen in de microgolfoven werk ook prima. Zet de timer dan op 2,5 à 3 minuten. Bak intussen de banaanschijfjes en de peer gedurende 5 minuten in de kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag. Keer het fruit in het midden van de baktijd om. Zet de pan niet te hard zodat het fruit zeker niet aanbakt.

vorige
Coleslaw
volgende
Toast met guacamole, feta en mango
vorige
Coleslaw
volgende
Toast met guacamole, feta en mango
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here