print
Lunch 2 porties 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 tros zwarte pitloze druiven
  • 300 g voorgekookte rode bieten
  • ½ bio rode kool
  • 200 g halloumi
  • Jonge salade
  • 2 el pijnboompitten
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Honing
  • Peper en zout, een paar takjes rozemarijn
  • Voor de afwerking:
  • 100 g veldsla of salade naar keuze

Hoe je het maakt:

Warm de oven voor op 200°C.

Was de druiven.  Verdeel de tros in kleinere trosjes en leg ze in een ovenschotel.  Besprenkel de druiven met een minimum aan olijfolie, balsamico azijn en honing.  Verdeel er een paar takjes rozemarijn over.

Plaats de schotel in de oven gedurende 15 minuten.

Rasp de rode kool met behulp van een mandoline.  Zet een pan op het vuur en stoof de rode kool aan gedurende een 15-tal minuten.  Kruid af met peper en zout.

Rooster intussen ook de pijnboompitten.

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag.  Snij de halloumi in plakken en bak de kaas 3 minuten langs iedere kant, tot je een goudbruin korstje hebt.

Snij de bieten in blokjes.

Meng de rode kool, bieten en de pijnboompitten met de salade.  Verdeel er de druiven en de halloumi over.  Serveer lauw.

Tip:

Je kan de rode kool vooraf stoven, koud smaakt dit net zo goed.

Halloumi eet je best onmiddellijk na het bakken.  Koud wordt de kaas taai.

De rest van de druiven kan je gebruiken op toast met wat ricotta en extra fijngesneden rozemarijn.

Allergenen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *