print

Een heerlijk gezonde schotel die je makkelijk vooraf kan klaarmaken!  Met dit recept zit je goed voor een heerlijk vullende lunch of avondeten.  Pompoen en gerookte zalm met dille, dat is een lekkere combinatie. Ik vind dat het bereiden van couscous altijd iets magisch heeft.  Hoe een ingrediënt met behulp van wat water en kruiden kan resulteren in een smakelijk gerecht, zo simpel en zo gemakkelijk.  Het bereiden van dit gerecht kost weinig moeite.  Het is vooral de oven die het harde werk verricht. Ideaal dus om vooraf te bereiden want deze schotel eet je koud.  Laat het smaken!

Lunch, Diner 2 porties 45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 butternut pompoen
  • 200 g (volkoren)couscous
  • ½ visbouillon blokje opgelost in 310 ml heet water
  • 1 à 2 ui (heb je een grote pompoen, gebruik dan 2 uien)
  • 180 g gerookte zalm, in fijne reepjes gesneden.
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 limoen (het sap voor de salade, de zeste voor de dressing)
  • Gemengde salade
  • Olijfolie

Dille-komijndressing:

  • 100 g volle yoghurt
  • 2 el dille  (diepvries, vers of gedroogd)
  • 1 el honing
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl komijn
  • Limoenzeste van 1 limoen

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven op 200° (warme lucht).  Snij de butternut in de lengte doormidden en verwijder de pitten.  Snij dunne plakken van de pompoen met behulp van een mandoline. Leg de plakken pompoen en een grof gesneden ui in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie over.  Kruid af met peper en zout.  Plaats de schotel in de oven gedurende 30 minuten.  Roer na een kwartier baktijd even om aanbakken te voorkomen.  De pompoen moet goed zacht zijn.  Haal de pompoen uit de oven en versnijd hem in kleine stukken.

Doe de couscous in een kom en giet er de warme bouillon over. Dek af en laat 5 minuten rusten en roer dan de couscous los.  Kruid verder af met peper en zout.

Meng voor de dressing de mosterd, yoghurt, komijn, honing, dille en limoenzeste onder mekaar.  Kruid af met peper en zout.

Meng de salade onder de couscous en voeg de zalm toe. Voeg het limoensap toe en kruid bij met peper en zout indien nodig.

Serveer met de dressing en besprenkel met wat olijfolie.

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *