print

Het is oktober dus de laatste maand dat we kunnen profiteren van verse vijgen.  Ze zijn nu nog heel lekker en liggen in de winkels vaak mooi verpakt als prinsesjes.  Hét moment dus om er nog gauw van te genieten.  Dit gerechtje kan je als lunch serveren, met een slaatje erbij.  Het leent zich ook perfect voor het stillen van een kleine honger.  Je kan het ook serveren als aperitiefhapje, als voorgerecht of als bijgerecht.

Lunch, bijgerecht, voorgerecht, aperitiefhapje 1 portie als lunch Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 2 rijpe vijgen  
  • 50 g halloumi 
  • Olijfolie 
  • 2 tl tijm 
  • Peper

Hoe je het maakt:

Snij de halloumi in plakjes van 0.5 cm en besprenkel beide kanten met de helft van de tijm.  

Snij de kroontjes van de vijgen in 4.  Snij ze niet helemaal door, tot het midden is voldoende.   

Verhit een pan met wat olijfolie en bak daarin de vijgen.  Kruid met de resterende tijm en een beetje peper.  Zout heb je niet nodig, de halloumi is al heel zout.  Laat de vijgen een tiental minuten bakken op een rustig vuur.  Draai ze regelmatig van kant zodat alle zijden licht gebakken zijn en de vijg binnenin zacht is.  Je kan de halloumi intussen gedurende een paar minuten meebakken in dezelfde pan tot hij een goudbruin kleurtje heeft.

 

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *