print

Zeker als het buiten fris is, dan hou ik van een warm ontbijt om de dag goed te starten.  Met dit overnight recept is de keuze ’s ochtends aan jou: koud of warm.  Laat dat dan de moeilijkste keuze zijn om de dag te beginnen. Met havervlokken hou ik een gevuld gevoel tot aan de lunch.  Zoete banaan, friszure appel en limoen, crunch van de amandelen, … mij kan het plezieren.  Jou ook?  Een fijne dag alvast!

Ontbijt 1 persoon Voorbereiding de avond voordien: 10 minuten, Bereiding: 3 minuten

Ingrediënten:

  • 35 g havervlokken
  • 5 g chiazaad
  • 1 appel, de helft geraspt
  • 1/3 banaan, in stukjes
  • ¼ limoen, het sap
  • 130 g amandelmelk of een andere plantaardige melk
  • 1 el water
  • 50 g plattekaas of yoghurt
  • ½ el geschaafde amandelen
  • Rozijnen
  • Een snuifje kaneel
  • Besjes of ander fruit voor de afwerking
  • Optioneel: zoetmiddel, honing of agavesiroop naar wens

Hoe je het maakt:

Meng alle ingrediënten behalve de bessen en bewaar in een afgedekt potje in de koelkast.  Laat het een nachtje in de koelkast staan.  ’s Ochtends heb je de keuze om het koud op te eten.  Geef je de voorkeur aan een warm ontbijt?  Dan warm je dit gerechtje een tweetal minuten op in de microgolfoven.  Werk af met besjes of ander fruit.

Tip: Proef of het zoet genoeg is naar jouw smaak.  Zeker wanneer je ongezoete amandelmelk gebruikt zou je misschien wel graag wat zoetmiddel, agavesiroop of honing toevoegen.

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *