print

Selder en sla, samen in een bord dampende soep?  Zeker wel! Dit groen soepje heeft een verkwikkend effect.  Ik gebruik groene selder voor de pittige smaak en knolselder voor het lichtzoet effect dat perfect matcht met de currytoets.  Salade zorgt voor een frisse smaak.  Perfect geschikt dus voor het stillen van je kleine honger.

Soep, Lunch 1 grote kom Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g groene selder, in ringen van 2 cm 
  • 175 g knolselder, in blokjes van 1.5 cm  
  • 250 g salade, grof gesneden 
  • 1 lookteentje 
  • 1 ui in ringen  
  • 1 tl groene currypasta 
  • 1 el olie of boter 
  • 2 groentenbouillonblokjes en 1 kippenbouillonblokje opgelost in 1.75l water 
  • Peper en zout

Hoe je het maakt:

Verhit de olie of boter in een grote kom en voeg er de ui en de gesneden groenten aan toe samen met de look.  Laat de groenten een paar minuten stoven en overgiet met de bouillon.  Voeg de currypasta toe en kruid af met peper en zout.  Laat de soep 20 minuten pruttelen op een laag vuur.  Als de groenten gaar zijn dan is de soep klaar.  Mix de soep met een staafmixer en voeg indien nodig nog peper en zout toe.  

 

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *