print

Chocolate chip cookies. Ik moest er gewoon een suikervrij recept voor bedenken. Er stond al een hele tijd een pot kokosmeel in de voorraadkast. Ik maakte bij mezelf de bedenking dat kokos en chocolade een perfecte combo zijn. Ik voegde woord bij daad en kwam al gauw tot dit recept. De banaan zorgt voor de perfecte zoetheid en door banaan te gebruiken blijft het koekje net een heel klein beetje chewy. Alles wat je verwacht van een chocolate chip cookie dus. Geniet ervan!

Dessert Voor 12 koekjes Voorbereiding: 10 minuten, Rusten: 30 minuten, Oven: 15 minuten

Ingrediënten:
– 2 bananen
– 60g kokosmeel
– 40g geraspte kokos
– 1 el chocoladedruppels

Hoe je het maakt:

Pel de bananen en snij ze in grove stukken in een hoge beker of een maatbeker. Mix de bananen tot moes met een staafmixer. Er mogen nog wat kleine stukjes achterblijven. Voeg het kokosmeel en de kokosrasp toe en meng goed. Voeg ook de chocoladedruppels toe en meng het deeg met je handen. Maak een bolletje van het deeg en verpak het in plasticfolie. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol balletjes van het deeg en duw ze plat op de bakplaat. Het deeg is redelijk droog en daardoor breekbaar. Het is dus belangrijk dat je de balletjes goed in je hand kneed en dan mooi aandrukt op de bakplaat. Zorg ervoor dat de afmeting van je hoopjes deeg ongeveer gelijk is voor alle koekjes. Mijn koekjes meten ongeveer 5 cm diameter. Op die manier zijn ze op hetzelfde tijdstip klaar. Zet de koekjes in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten. Schakel de oven uit en laat de koekjes nog 5 minuten in de warme oven staan. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

Allergeneninfo:

– Geen allergenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *