print

Zondag, maandag, dinsdag, alle dagen zijn pannenkoekendagen.  Plensende regen of een zalig zonnetje, alle redenen zijn goed om de dag genietend te starten met een gezonde portie pannenkoeken.  Naar trouwe gewoonte gebruik ik geen extra suiker of vet.  Soms is het even wennen voor je smaakpapillen!  Heb je het liever wat zoeter, dan besprenkel je de pannenkoekjes met honing of siroop of je eet ze met wat stukjes banaan.  Enjoy!

Ontbijt 2 personen 30 minuten

Ingrediënten:

  • 100 g boekweitmeel
  • 1 appel, geraspt
  • 1 ei
  • 180 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snuifje zout
  • Arachideolie

Voor erbij:

  • Fruit
  • Kefir of kwark (of een plantaardig alternatief)

 

Hoe je het maakt:

Doe alle ingrediënten, behalve de arachideolie, in een hoge maatbeker en mix tot je een glad beslag bekomt.

Verwarm een pan met antiaanbaklaag.  Als de pan goed heet is vet je de pan in. Neem een lepel beslag en strijk dat met de lepel open op de pan om kleine pannenkoekjes te maken.  Draai tijdig de pannenkoekjes zodat ze langs beide kanten bakken. Zo bak je een viertal pannenkoekjes tegelijk.

 

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *