print

Wedden dat dit recept ook in jouw favorieten komt te staan?  Dit koekje is lekker én het is niet helemaal ongezond.  Doordat ik geen bloem gebruik is het glutenvrij.  Ik voeg er ook geen extra suiker aan toe.  Puur natuurlijk zoet door de bananen.  Dit is een zacht koekje dat je door je namiddagdipje heen helpt.  Opgepast want ze zijn gevaarlijk verslavend!

Dessert Voor 12 koekjes Voorbereiding: 10 minuten, Oven: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen 
  • 100g amandelmeel 
  • 20g (glutenvrije) havermout
  • 40g geraspte kokos 
  • 1 el chocoladedruppels 
  • 1 tl bakpoeder 

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de bananen en snij ze in grove stukken in een hoge beker of een maatbeker.  Mix de bananen tot moes met een staafmixer.  Er mogen nog wat kleine stukjes achterblijven.  Voeg het amandelmeel, de havermout, het bakpoeder en de kokosrasp toe en meng goed.  Voeg ook de chocoladedruppels toe en meng.   Bedek een bakplaat met bakpapier.  Schep met een soeplepel hoopjes deeg op de bakplaat en geef ze vorm met je handen.  Het deeg is redelijk vochtig.  Het is dus belangrijk dat je de balletjes goed in vorm liggen op de bakplaat.  Zorg ervoor dat de afmeting van je hoopjes deeg ongeveer gelijk is voor alle koekjes.  Zorg ervoor dat de koekjes ongeveer even groot zijn, op die manier zijn ze op hetzelfde tijdstip klaar.  Zet de koekjes in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20 minuten.  Schakel de oven uit en laat de koekjes nog 5 minuten in de warme oven staan.  Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.  Je kan de koekjes 5 dagen bewaren in de koelkast.  

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *