print

Restje rijst over?  In deze snelle rijstpudding kan je er weg mee.  Het is een super snelle manier om een smaakvol tussendoortje op tafel te zetten en je verspilt niets.  Je maakt dit gerechtje met gelijk welke rijstsoort.  Je kan er ook extra creatief mee zijn door het af te werken met wat bessen of confituur,

Dessert, tussendoortje 2 porties 10 minuten

Ingrediënten:

  • 150 g gekookte rijst
  • 1 el vanillepudding poeder
  • 20 cl (plantaardige) melk
  • 1 kaneelstokje
  • Honing of zoetmiddel naar keuze
  • 1 tl vanille extract

 

Hoe je het maakt:

Verwarm de melk op laag vuur met het vanille extract, het kaneelstokje en een beetje honing (voor mij is 1 tl voldoende maar dan is naar eigen wens).  Los de vanillepudding poeder op met een vork in een beetje koude melk.  Zorg ervoor dat alle klontertjes goed opgelost zijn.

Proef of de melk zoet genoeg is.  Indien nodig kan je nu nog een zoete toets toevoegen. Voeg de rijst toe aan de warme melk en laat even rustig doorwarmen.  Als de melk kookt voeg je het opgeloste puddingpoeder toe.  Roer met een klopper.  Laat nog 1 minuut doorkoken terwijl je roert en verdeel de rijstpudding over 2 kommetjes.

 

Tip: zet het vuur niet te hoog.  Melk brandt snel aan.

 

Allergeneninfo:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *