print

Lasagne, dat is altijd een beetje feest op je bord.  Niet alleen door het comfy gevoel dat het je geeft maar ook omwille van de verschillende smaken en texturen.  In dit gerecht vervangen de pompoenschijfjes schaamteloos de pasta .  Verder zit de schotel boordevol gezonde groenten en is hij super smeuïg door de ricotta.  De gerookte toets van de zalm werkt helemaal perfect samen met het geheel van het gerecht.  Lekkere en gezonde comfort food!

Lunch, Vis 2 personen Voorbereiding: 25 minuten, oven 50+10 minuten

Ingrediënten:

  • ½ kleine butternut pompoen 
  • 100 g champignons naar keuze 
  • 1 preistengel 
  • 150 g gerookte zalm 
  • 100 g diepvriesspinazie of verse spinazie 
  • ½ courgette 
  • 2 lookteentjes 
  • 150 g ricotta 
  • Parmezaanse kaas  
  • Peper en zout 
  • Een paar takjes salie  
  • Olijfolie

 

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven op 180°C.  

Snij de champignons in stukjes en bak ze in de pan met wat olijfolie, peper en 1 geperst teentje look.  

Ontdooi de spinazie of bak verse spinazie en laat hem goed uitlekken.  

Halveer intussen de pompoen, haal er de pitjes uit en schaaf er met behulp van een mandoline dunne plakjes van.  Heb je geen mandoline dan kan je met een mes dunne plakjes snijden.  Probeer ze wel dezelfde dikte te snijden, anders zal de gaartijd niet dezelfde zijn.  Besprenkel de sneetjes pompoen met olijfolie, peper, een klein snuifje zout en de blaadjes van 2 takjes salie die je versnipperd hebt.  

Rasp met een dunschiller plakjes van de courgette. 

Snij de prei in dunne ringen en meng er een geperst lookteentje onder. 

Snijd de plakjes gerookte zalm in kleine stukken.  

Doe de ricotta in een mengschaal en voeg er de spinazie en de stukjes gerookte zalm aan toe.  Kruid dit mengsel af met peper.  Gebruik geen zout want de gerookte zalm is al zout genoeg.  

Alle voorbereidingen zijn nu gedaan.  Nu gaan we de lasagne opbouwen.  

Neem een ovenschaal en vul op deze manier: de helft van het preimengsel, de helft van de courgette, een dubbel laagje pompoen, de helft van het ricottamengsel, de resterende helft van de courgette, de gebakken champignons, de rest van de prei en de rest van het ricottamengsel. Als laatste laag leg je pompoen.  Indien nodig kan je nog wat salie versnipperen over de pompoen.  Leg er zilverpapier over en plaats in de oven gedurende 50 à 55 minuten. Heb je nog pompoen over?  Dan kan je de rest meebakken in een ovenschaal in de oven en apart serveren.   

Prik met een mes in de schotel.  Als de pompoen gaar is, dan is de schotel klaar.   

Zet dan de grill van je oven aan.  Verspreid een laagje Parmezaanse kaas over de schotel en zet nog even onder de grill tot je een goudbruin korstje hebt.  

 

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *