print

Topsoepje voor een druilerige herfstdag!  Een heuse vitamine C boost om je net dat tikkeltje meer energie te geven vandaag.  Deze soep ruikt fantastisch lekker, warmt je op van binnenuit en is bijzonder vullend.  Serveer ze gerust ook als starter als je gasten uitnodigt, succes gegarandeerd. De basis van dit feestig recept kreeg ik van mijn schoonmama. Instant familiewarmte als dit soepje op het menu staat.

Soep, Lunch 1 grote kom Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g pastinaak, in grove stukken
  • 200 g wortelen, in grove schijfjes
  • 2 ui, in halve ringen
  • 1 lookteentje
  • 1.5 l kippenbouillon
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl komijn
  • ½ tl korianderpoeder
  • Verse koriander voor de afwerking
  • Snuifje chilivlokken
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Hoe je het maakt:

Verhit de olijfolie in en grote kom en stoof de groenten gedurende een paar minuten aan.  Voeg de kruiden toe en overgiet met bouillon.  Laat een 20-tal minuten koken op een zacht vuur, onder deksel.  Proef of de groenten gaar zijn en mix de soep fijn met een mixer.

Werk af met een paar blaadjes verse koriander bij het opdienen.

 

Tip:

Gebruik een kom met deksel.  Zoniet verdampt alle vloeistof en is de soep te dik.

 

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *