Pittige aardappelblokjes

Pittige aardappelblokjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
300 g bloemige aardappelen
1 teentje look
1 el olijfolie
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
zout
handvol koriander

Bereiding

Share

Om dit recept zo vetvrij mogelijk te houden is het belangrijk dat de aardappelblokjes goed verspreid worden over de bakplaat / ovenschotel. Zo krijgen alle blokjes de kans om mooi krokant te roosteren.

Stappen

1
Klaar
10 minuten

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm.
Pel de look en rasp hem fijn.
Doe de aardappelblokjes in een diepvrieszakje of een boterhamzakje. Voeg daaraan de look, de olie, de paprikapoeder en de cayennepeper toe. Maak een knoop in het zakje en hussel ermee zodat alle kruiden en de olie goed verdeeld worden.

2
Klaar
60 minuten

Rusten

Laat de gekruide aardappelblokjes 1-4 u rusten in de koelkast.

3
Klaar
35 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de gemarineerde aardappelblokjes over een bakplaat of een ovenschotel, kruid met zout en zet de plaat of schotel gedurende 30 à 35 minuten in de oven of tot wanneer ze gaar zijn. Als je dat wenst kan je een extra lepel olijfolie toevoegen voor ze in de oven gaan. Ik geef er de voorkeur aan om ze met zo weinig mogelijk vet te bereiden. Roer ze geregeld om zodat ze niet gaan aanbakken. Hoe groter je de aardappelblokjes gesneden hebt, hoe langer ze nodig hebben om gaar te worden.

4
Klaar

Afwerking

Als afwerking meng je de verse koriander onder de aardappelen. Serveer meteen.

vorige
Havermout-banaan pannenkoekjes
volgende
Herfstsoep
vorige
Havermout-banaan pannenkoekjes
volgende
Herfstsoep
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies