print

Power in een potje, zo noem ik dat. Met dit verwarmend ontbijt ben je klaar om er tegenaan te gaan. Ik gebruik de volle havervlokken voor dit recept omdat ik de structuur daarvan liever heb dan van havermout. Dit ontbijtje geeft je uren een voldaan gevoel. De banaan geeft je de kickstart die je ‘s ochtends nodig hebt. Als je het op zich zoet genoeg vindt dan kan je de honing weglaten. In de winter, als er geen verse bessen beschikbaar zijn dan kan je diepvriesbessen gebruiken die je ‘s nachts in de koelkast laat ontdooien. je kan ze ook ‘s ochtends even mee opwarmen. Samen met de gebakken peertjes is dit een heerlijk, warm ontbijt.

Ontbijt 1 persoon Voorbereiding de avond voordien: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten:
– 40g havervlokken of havermout
– 100g ongezoete amandelmelk
– 50g volle yoghurt
– 1 el water
– 1 tl stevia
– 1 tl honing of agavesiroop
– 1 tl pindakaas
– 4g geraspte kokos
– 1 kleine banaan in schijfjes van 1 cm
– ½ peer in schijfjes
– 1 kl kokosolie
– Bessen voor de afwerking

Hoe je het maakt:

Meng de havervlokken met de amandelmelk, de yoghurt, water, stevia, pindakaas en kokos. Zet een nachtje weg in de koelkast.

Verwarm het havermoutmengsel in een steelpannetje gedurende 5 minuten en voeg er de honing aan toe. Laat de havermout goed doorkoken zodat de hij zacht en romig wordt. Opwarmen in de microgolfoven werk ook prima. Zet de timer dan op 2.5 à 3 minuten. Bak intussen de banaanschijfjes en de peer gedurende 5 minuten in de kokosolie in een pan met antiaanbaklaag. Keer het fruit in het midden van de baktijd om. Zet de pan niet te hard zodat het fruit zeker niet aanbakt.

Allergeneninfo:

– Geen Allergenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *