print

Aperitiefhapje of lunch?  Het recept kan dienen voor allebei! Dit gerecht kan je perfect vooraf bereiden om mee te nemen naar het werk.  Als aperitiefhapje kan je dit perfect vooraf klaarzetten en in de oven steken als je gasten toekomen. Je hebt er hooguit 10 minuten werk aan en de oven doet de rest.  Dit gerechtje smaakt ook koud naar meer.  Samen met een slaatje of een kom dampende soep en wat brood zal je alvast de namiddag met een goedgevulde maag starten.

Lunch 1 persoon als lunch of 2 personen als aperitiefhapje Voorbereiding: 10 minuten, oven: 20 minuten 

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 rode biet, gekookt
  • 2 el ricotta
  • 1 lookteentje, fijngeperst
  • 30 g baconreepjes
  • ½ takje verse rozemarijn, de blaadjes fijn gesneden
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Kokend water

 

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven voor op 180°C.  Vet twee kleine ovenpotjes (ramequins) in met een drupje olijfolie.

Breng de ricotta op smaak met wat peper, zout, de look en olijfolie.  Meng er ook de fijngesneden blaadjes van de rozemarijn onder.

Snij de biet in blokjes en verdeel over de twee potjes.  Verdeel de baconreepjes over de potjes.

Breek een ei in ieder potje en kruid af met wat peper en zout.  Voeg een eetlepel van het ricottamengsel toe aan ieder potje.

Plaats de potjes in een ovenschaal en voeg kokend water toe in de ovenschaal tot ze 1/3 onder water staan.

Laat 15 à 20 minuten bakken in de oven en dien op.  Als het ei gestold is, is het gerecht klaar.

Je kan dit gerecht serveren met wat coleslaw.

 

Allergeneninfo:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *