print
  Lunch   2 personen   30 minuten

Ingrediënten:
– 200g linzen (of 1 blik)
– 1 citroen
– 1 tl mosterd
– 2 el olijfolie
– paar takjes gemengde kruiden: basilicum, peterselie, dragon, munt, …
– 2 lente-uitjes
– 1 venkelknol
– 100g rucola
– 70g spinazie
– 1 el grofgehakte noten
– 1 avocado
(indien gewenst 150g gerookte zalm of gerookte makreel of andere vis)
– Peper en zout

Hoe je het maakt:

Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze afkoelen. Wanneer je linzen uit blik gebruikt, giet het water af en zet opzij.

De dressing maken we door in een grote kom het volgende te mengen: pers de citroen en meng het sap met de mosterd en de olijfolie. Hak de kruiden en voeg toe samen met flink wat peper en zout. Snij de lente-uitjes fijn en voeg ze toe aan de kom met de dressing.

Snij de onder- en bovenkant van de venkel af en rasp de rest van de knol met behulp van een mandoline (of een dunschiller) in zo dun mogelijke reepjes. Snij de avocado in blokjes van 1 cm.

Meng de linzen met de kruidendressing, voeg de avocadoblokjes, de noten, de spinazie (en zo mogelijk de vis) en de venkel toe. Schep alles goed om en kruid eventueel bij met peper en zout. De rucola meng je onder de salade vlak voor het opdienen (door de dressing zal de rucola er anders snel verslappen).

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *