print

Ik ben gek op pannenkoeken. Hoe ze je huis de hele dag naar gezelligheid laten ruiken, de textuur, hoe lekker vol ze smaken en je van binnenuit opwarmen. Pure comfort. Het lijkt wel of je er instant blij van wordt. Deze pannenkoekjes bevredigen je honger ‘s ochtends en geven hun energie geleidelijk aan af omdat ze op basis van havermout gemaakt zijn. De banaan geeft je ochtend een kickstart. Met wat yoghurt en fruit erbij ben je klaar om de dag energiek en gezond te starten.

Ontbijt 2 personen 20 minuten

De meeste banaanpannenkoekjes hebben de gewoonte om aan je pan te kleven. Dit is een non-sticky versie!

Ingrediënten:
– 60 gr havermout
– 1 banaan
– 1 ei
– 75 ml amandelmelk (of ander plantaardig alternatief)
– 1 tl kaneel

Voor de afwerking:

– 200g Griekse yoghurt, skyr, kefir of een yoghurt die je lekker vindt
– 250g bessen of ander fruit

Kokosolie of een andere olie die hoge temperaturen aankan (om te bakken)

Hoe je het maakt:

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoekjes in de blender en mix dit tot een glad beslag. Laat zeker lang genoeg mixen tot je geen stukjes meer hebt.

Verhit een pan op het vuur en vet je pan in met de olie. Schep met een soeplepel je beslag in de pan in kleine hoopjes en strijk ze wat platter. Zo bekom je kleine pannenkoekjes en kan je kan er zo’n 3 à 4 tegelijk bakken.

Serveer met de yoghurt en het fruit.

Tip:

Varieer met de melk, je kan ook kokosmelk gebruiken. Voeg dan wel een eetlepel water toe als je beslag te dik is. Heb je graag een zoeter beslag? Dan voeg je na het blenden een eetlepel rozijnen of gedroogde bessen toe aan het beslag.

Allergeneninfo:

(tenzij je glutenvrije havermout gebruikt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *