print

Comfort food bij uitstek. Gehakt smaakt altijd vind ik. Of het nu bij het aperitief is of als hoofdgerecht. Velen onder ons worden er blij van. Deze balletjes kan je ideaal serveren bij het aperitief met een pittig sausje, dan maak je ze in een klein formaat en rol je er kleine balletjes van. De baktijd in de oven is dan zo’n 20 minuutjes. Wil je ze serveren bij de maaltijd dan kan je er grotere exemplaren van maken. De baktijd wordt dan wat langer en afhankelijk van de grootte zullen ze dan 30 à 40 minuten nodig hebben. In ieder geval succes gegarandeerd.

Bijgerecht 1 persoon of 12 balletjes als aperitiefhapje Voorbereiding: 15 minuten, Oven: 20 – 40 minuten

Ingrediënten:
– 150g kippengehakt (of ander gehakt naar keuze)
– 1 dikke wortel
– ¼ ajuin
– 1 lookteentje
– 1 kl groene currypasta
– 1 kl gemalen citroengras
– Peper en zout

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven op 180°C. Doe het gehakt in een mengkom. Versnij de wortel in heel kleine blokjes (kleine brunoise). Versnipper de ui fijn. Pers de lookteen. Voeg aan het gehakt de wortel, de ui en de lookteen toe. Voeg ook de currypasta en het citroengras toe. Kruid naar wens met peper en zout.

Meng alle ingrediënten goed door mekaar en rol er balletjes van. Plaats de balletjes in een ovenschaal en ze ze in de voorverwarmde oven. De baktijd hangt af van de grootte van de balletjes. Kleine balletjes hebben 20 minuten nodig, grote balletjes hebben 30 à 40 minuten nodig. Het gehakt is doorbakken wanneer je er met een vork in prikt en er geen vocht meer uitloopt.

Tip:

Er zijn al heel wat currypasta’s op de markt maar ze zijn niet allemaal even goed en soms zitten zo onnodig boordevol suikers. Mijn persoonlijke favoriet is de ‘Green curry paste’ van Delhaize.

Allergeneninfo:

– Geen allergenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *