print

HEERLIJK! Een ontbijtje voor als het wat langer mag duren. Topidee voor lazy Sunday. Deze crumble zonder bloem en zonder suiker maak je klaar in een wip. Je hebt er bijna geen werk aan en de oven doet de rest. Deze crumble met heerlijk krokante havermout en kokos is voedzaam, lekker èn vullend. Je kan het gerechtje ook als nagerecht serveren met een bolletje ijs.

Dessert, ontbijt 2 personen Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 100 g havervlokken
  • 1 tl honing
  • 1 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 ei (geklutst)
  • 15 g kokosrasp
  • 150 g frambozen (vers of diepvries)
  • 75 g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 75 g appel

Hoe je het maakt:

Als je diepvriesfruit gebruikt dan laat je het fruit best een nacht rustig ontdooien in de koelkast. Het sap vang je op en kan je mengen met de yoghurt.

Verwarm de oven op 180°C. Snij de appel in grove stukken van +/- 2 cm en leg ze samen met de bessen in een ovenschaal.

Neem een mengschaal en doe daarin de havervlokken, honing, kokosrasp en het ei. Heb je het graag zoeter dan voeg je extra honing of kokosbloesemsuiker toe. Meng goed en stort het havermoutmengsel over het fruit. Plaats in de voorverwarmde oven laat bakken gedurende 25 minuten. Let erop dat de havermout niet aanbakt. Laat de crumble nog heel even staan in de uitgeschakelde oven. Als je de crumble als ontbijt eet dan kan je het serveren met yoghurt. Serveer je het als dessert, dan is het lekker met een bolletje ijs.

Allergeneninfo:

(tenzij je glutenvrije havermout gebruikt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *