print

Smeuïge, warme kaas = instant genieten.  Dit ovenschoteltje is zo gemakkelijk en helemaal niet veel werk. Je kan naar hartelust variëren met de kaas.  Heb je misschien liever mozzarella of feta?  Ik hou van de structuur en de smaak van halloumi.  Ik vind het leuk dat deze kaas wat vaster van structuur is, zelfs als hij afgekoeld is en zo wat meer chewy, dan nog kan halloumi mij bekoren. Dit gerechtje vult je met warmte van binnenuit door zijn volle smaak en heerlijke geur.  Met deze schotel kan je alle kanten uit: je serveert het als lunch (warm of koud), als hoofdgerecht of als bijgerecht.

Lunch, bijgerecht, warm 1 portie  Bereiding: 30 minuten, oven: 10 minuten 

Ingrediënten:

  • 1 courgette in blokjes 
  • 1 ui in halve ringen 
  • 20 kerstomaten gehalveerd 
  • 1 el tomatenpuree 
  • 1 el water 
  • 1 lookteentje geperst 
  • 1 tl (gedroogde) paprikapoeder  
  • 1 tl za’atar 
  • 70 g spelt 
  • 70 g halloumi in dunne plakjes  
  • 1 takje basilicum, de blaadjes versneden 
  • Olijfolie

 

Hoe je het maakt:

Kook de spelt gaar in water. Voeg een beetje olijfolie, peper en zout toe aan het water.  Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.   

Verwarm de grill van de oven.  

Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de helft van de ui glazig samen met de look.  Voeg de kerstomaten toe en laat even mee stoven tot ze hun vocht afgeven.  Voeg de courgette toe en de resterende helft van de ui.  Voeg de za’atar toe en het paprikapoeder.  Kruid verder af met peper en zout. Laat een 5-tal minuten stoven of tot de groenten beetgaar zijn.  Voeg dan de tomatenpuree toe, samen met het water en laat het sausje dat ontstaat heel even indikken.   

Schep de groenten over in een ovenschotel en meng er de spelt onder.  Schik er de halloumi over en zet de schotel onder grill tot wanneer de kaas een goudbruin laagje heeft.   

Werk af met de versnipperde basilicumblaadjes.

 

Tip: Varieer met de kaas.  je kan de halloumi vervangen door feta of mozzarella.  In plaats van basilicum past ook tijm heel goed bij dit gerecht. 

 

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *