print

 Een ontbijtrecept met smaak dat je energie geeft zodat je klaar bent voor de dag.  Dit ontbijt bereid je ’s avonds al voor.  De dag zelf heb je nog maar weinig werk, behalve alles samenvoegen.  Ik maak het ineens voor 2 dagen en bewaar de tweede portie in de koelkast.  Extra tijdswinst voor dag 2, dus extra tijd om rustig wakker te worden en te genieten van dit lekker papje.

Ontbijt 2 porties Avond voodien: 5′, dag zelf: 10′

Ingrediënten:

  • 50 g boekweitkorrels
  • Water
  • 1 tl cacao
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 2 el chiazaad
  • 225 g plantaardige melk
  • Fruit (bijvoorbeeld framboos en peer)
  • 1 diepgevroren banaan
  • 120 g (griekse) yoghurt of skyr
  • 4 el granola

Hoe je het maakt:

De avond voordien:

Doe de boekweitkorrels in een potje en zet ze onder water.  Zet ze in de koelkast en laat ze een nachtje weken.

Doe ook het chiazaad in een potje met 100 g plantaardige melk.  Laat ze een nachtje wellen in de koelkast.

Snij een banaan in stukken en vries ze in.

De dag zelf: 

Spoel de boekweitkorrels af en doe ze in de beker van de blender.  Voeg de banaan toe alsook de cacao en de kaneel.  Voeg daarbij 125 g plantaardige melk en blend.

Verdeel het mengsel over 2 glazen.  Verdeel daarover het gewelde chiazaad.  Leg hierop een paar framboosjes.  Giet er een laagje yoghurt over en werk af met fruit en granola.

Inspiratie voor granola: 4-minuten granola, granola met mandarijn, granola met noten en abrikoos.

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *